Лоши пътища и застаряване обезлюдяват с. Радовец

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 22, 2018 09:19

Лоши пътища  и застаряване обезлюдяват с. Радовец

Обезлюдяването, застаряването на населението и лошата инфраструктура са най-големите проблеми на село Радовец. Това споделиха местните жители на среща с народния представител инж. Никола Динков и БСП активисти. Те се събраха в Клуба на пенсионера, а срещата бе открита от председателя на ОбС на БСП – Тополовград – Кера Спирова. Тя каза, че целта на тези срещи е да се види какво е състоянието на селищата, които са в района на планината и които някога бяха в обсега на 22, 31 и 60 ПМС преди 10 ноември 1989 г.
Инж. Динков сподели, че за БСП, въпреки че не е управляваща, е важно да чуе гласа, мнението и проблемите на хората, живеещи в тези краища и според парламентарните и политически си възможности да се бори за решаването им.
При разговора стана дума за прословутия вече път за Стара Загора, пътя през Студена за Свиленград, пътя от Радовец през Филипово до Присадец. За последния път хората казаха, че на практика е престанал да бъде такъв след строежа на оградата по границата, когато тотално е разрушен от тежките камиони с инертни материали и че никой и дума не споменава за ремонта му.
Споделена бе и тревогата от липсата на поминък, от това че фирма, изкупила тютюн, не го е платила вече 3 и повече години.
Стана дума и за закритото училище, за спирането на детската градина през лятото, за лошата инфраструктура вътре в селото, за закритата автобусна линия до Свиленград.
Общото впечатление е, че се очерта нерадостна и непривлекателна картина за настоящето и още повече за бъдещето.
Срещата в пограничното село е част от инициативата „Гласът на Сакар“ и на нея освен депутатът присъства и членът на НС на БСП и председател на Свиленградската организация Георги Илиев.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 22, 2018 09:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 864 716 преглеждания