Литургия събра много хора в двора на манастира „Света троица”

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 29, 2019 20:26

Литургия събра много хора в двора на манастира „Света троица”

Божествената света литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Йоаникий събра много хора в църквата на манастира „Света Троица“. По време на службата бе много трудно човек да влезе в храма, който бе препълнен от миряни.
Посетители в манастира имаше не само по време на службата. Върволица от хора постоянно влизаше и излизаше в двора на манастира и в неговия храм и през двата дни на събора. Някои от тях се спираха пред сергията, където се продаваха икони, кръстове и други християнски символи.
Други отиваха до чешмите на манастира, за да се разхладят със студена вода, течаща от тях, но всички влизаха в храма или преддверието му, за да се помолят и запалят свещ за живот и здраве и за упокой на душите на починали близки.
Пред входа на манастира бе разположена “Алея на художниците“, където местни и гостуващи творци предлагаха картини, сувенири и други свои изработки.
На събора имаше всичко за всеки – и за малки, и за големи. Сергии бяха пълни с най-разнообразни и шарени стоки. Имаше и ресторанти и заведения тип „Бира скара“.
За радост на организаторите съборът премина добре и спокойно с някои дребни инциденти.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 29, 2019 20:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.