„Лица от светлина” са подредени на коледна изложба в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева декември 15, 2017 11:01

„Лица от светлина” са подредени на  коледна изложба в Харманли

Пейзажи, ликове на светци, библейски сцени и портрети на реални хора могат да се видят в коледна изложба, подредена в Културния център на Харманли. Тя бе открита под мотото „Лица от светлината” на 7 декември, четвъртък. Нейн автор е Анета Молева от Хасково. За екпозицицията кураторът Тамер Халил сподели: „Всяка работа е уникална, защото наистина не може да се възпроизведе със същата точност. Ръчната бродерия оживява от майсторската изработка и радва окото с пастелни цветове, различните нюанси на разноцветните нишки, които подчертават всички детайли.“
Част от нейните експонати са бродерия, но тя използва и друг вид рисувателна техника. Привличащи вниманието са колажите й, изработени от рециклирана амбалажна хартия, картон и допълнителни графични елементи, като туш.
Творбите могат да се видят в галерията на Културния център, а всеки който се впечатли, може да закупи от тях. Те ще бъдат на разположение до 31 декември, неделя.

Анета Молева: “Всяка картина има собствена история”

Анета Молева е родена в Хасково. Тя завършва маркетинг и реклама. От 15 години се занимава с масаж и практикува в личното си ателие в родния си град, където и рисува. Тя споделя, че няма художествено образование, но рисуването се е превърнало в нейно хоби и страст. Обича да експериментира с различни материали.

Колко време Ви отнема изработването на една творба?
Всяка една картина си има история. Ако говорим за една от тези, на които е монументът на Света Богородица в Хасково, в рамките на около месец и половина.

Какво Ви вдъхновява?
Дали съм прочела нещо или някой ми е споменал да направя.

Колко време Ви отне бродирането на тези картини?
Бродираните ги работя 10 години. Преди това съвсем друго съм рисувала. Просто стана случайно, исках да декорирам един мой вълнен тоалет, но моя клиентка хареса картинките и ги взе и си ги сложи в рамки. След това започнах да имам поръчки. И така…

Къде сте правили изложби?
В Хасково, Стара Загора, Велико Търново, Димитровград и тук като самостоятелни, като общи са повече.

Милена Митева
От Милена Митева декември 15, 2017 11:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама