Лидери от четири общини се обучаваха в Свиленград

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 27, 2017 07:39

Лидери от четири общини  се обучаваха в Свиленград

Свиленград бе домакин на последния модул от поредицата обучения, посветени на устойчивите местни ресурси „Активно гражданство”. В обучителната програма, „Лидерство в общността”, провела се на 17-19 февруари, участваха представители на общините Смолян, Ивайловград, Харманли и Свиленград.
В рамките на третият модул от обучението участниците се запознаха с различните видове общински фондове за подкрепа на местни инициативи, допълниха знанията си за застъпничеството и застъпническите кампании като форма за ефективен обществен диалог. Целта на обучението е да създаде устойчив местен ресурс за гражданско участие, общностна активност и да въведе устойчиви механизми за въздействие на местните политики.
Всички, преминали обучението „Лидерство в общността“ получиха сертификати.
Обучението в Свиленград е част от проекта „Активни граждански общности: изграждане на капацитет за промяна”, реализиран с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”. В него Платформа „Агора“ обединява усилията си с 12 общини на територията на цялата страна за разработване и утвърждаване на модел на общностно развитие.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 27, 2017 07:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама