Лекоатлети събраха сили от лагер преди старта на сезона

Милена Митева
От Милена Митева септември 23, 2018 08:05

Лекоатлети събраха сили от лагер преди старта на сезона

Лекоатлети от СКЛА „Хеброс“ усвоиха нови техники на спортно подготвителен лагер. С него те стартираха новият сезон. Шестдневната подготовка се състоя в Слънчев бряг от 9 до 15 септември. По три пъти на ден треньорът Димитър Карамфилов и Иван Еджиев даваха напътствия на своите възпитаници, за да бъдат по бързи в бягането, по-добри в скоковете на височина и дължина. За целта спортистите участваха в крос по пясъка на къси и дълги отсечки. Подскоците и плуването също допринесоха за по-добрата подготовка.
Първото състезание за най-малките спортисти е през октомври в столицата. Там ще се състои четвъртата част на атлетическата лига „Го кидс“ (GO!KIDS!).
В лагера, които се провежда за десета поредна година, участие взеха и най-малките членове на клуба – от първи, втори и трети клас.
Спортно-подготвителният лагер е подарък за децата, които са печелили медали от Републиканските първенства.
В последния ден от лагера на спортистите Димитър Карамфилов спаси трима души от удавяне. Треньорът видял как руснаци бедстват в бурното море, след което им се притекъл на помощ. За героизма си той обра овациите на присъстващите на плажа, сред които и много туристи.

This slideshow requires JavaScript.

Милена Митева
От Милена Митева септември 23, 2018 08:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.