Лекоатлети събраха сили от лагер преди старта на сезона

Милена Митева
От Милена Митева септември 23, 2018 08:05

Лекоатлети събраха сили от лагер преди старта на сезона

Лекоатлети от СКЛА „Хеброс“ усвоиха нови техники на спортно подготвителен лагер. С него те стартираха новият сезон. Шестдневната подготовка се състоя в Слънчев бряг от 9 до 15 септември. По три пъти на ден треньорът Димитър Карамфилов и Иван Еджиев даваха напътствия на своите възпитаници, за да бъдат по бързи в бягането, по-добри в скоковете на височина и дължина. За целта спортистите участваха в крос по пясъка на къси и дълги отсечки. Подскоците и плуването също допринесоха за по-добрата подготовка.
Първото състезание за най-малките спортисти е през октомври в столицата. Там ще се състои четвъртата част на атлетическата лига „Го кидс“ (GO!KIDS!).
В лагера, които се провежда за десета поредна година, участие взеха и най-малките членове на клуба – от първи, втори и трети клас.
Спортно-подготвителният лагер е подарък за децата, които са печелили медали от Републиканските първенства.
В последния ден от лагера на спортистите Димитър Карамфилов спаси трима души от удавяне. Треньорът видял как руснаци бедстват в бурното море, след което им се притекъл на помощ. За героизма си той обра овациите на присъстващите на плажа, сред които и много туристи.

За презентацията е нужен JavaScript.

Милена Митева
От Милена Митева септември 23, 2018 08:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.