Лекоатлети надскочиха летвата за челни места

Милена Митева
От Милена Митева юли 17, 2020 11:30

Лекоатлети надскочиха  летвата за челни места

Акценти

  • Регионален вестник, # 28/912 година XVII, 17 - 23 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Две от лекоатлетките на СКЛА „Хеброс“ – Харманли, се наредиха на първите две стъпала на стълбичката за триумф. Ирен Саръбоюкова и Стела Гешева се окичиха със златен и сребърен медал на „Националния шампионат по лека атлетика за момичета и момчета под 16 години“ в скока на височина.
Ирен Саръбоюкова завоюва златния медал със 156 см на скок височина, а Стела Гешева сребърния със 153 см. Тя се записа и седма в скок на дължина от 38 момичета.
Треньорът Димитър Карамфилов сподели, че това е второто състезание по време на пандемията ѝ е протекло при изключителни мерки и нетрадиционни изисквания.
Загрявката на участниците се е извършвала извън стадиона само 30 мин. преди старта на всяка дисциплина. След финала участниците веднага е трябвало да напускат стадиона. Достъп до него са имали само състезатели и треньори.
В момента тече подготовката за НШ за юноши и девойки до 18 години. На него участие ще вземат 8 лекоатлети от „Хеброс“.

Първото състезание след дълго отсъствие на стадионите се проведе на 4-5 юли. Това бе Националният шампионат по десетобой за мъже и юноши под 18 г. и седмобой за жени и девойки под 18 г. На него победителят на висок скок от зимния шампионат Божидар Саръбоюков завоюва сребърен медал в тази тежка дисциплина, като показа 8 лични постижения в отделните дисциплини. Съотборникът му Денис Мухсин е с 6 лични резултата, от които изключителен на копие – 52,63 м. Той се класира на четвърто място. Габриела Георгиева също се класира четвърта на седмобой с 5 лични резултата. Николета Маркова е осма в седмобоя с 3 лични постижения.

Милена Митева
От Милена Митева юли 17, 2020 11:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 656 929 преглеждания