Лекоатлети на „Хеброс“ ще ни представят на Балканските игри

Милена Митева
От Милена Митева февруари 10, 2017 11:22

Лекоатлети на „Хеброс“ ще ни  представят на Балканските игри

Постиженията на трима харманлийски атлети от Държавния шампионат станаха повод за гордост. Двама от тях отиват на международно състезание, а третият – стана златен медалист.
Спортистите от СКЛА (спортен клуб по лека атлетика) “Хеброс“ бяха в Добрич от 31 януари до 5 февруари. Двама от атлетите покриха норматив и заминават за Първите балкански игри за юноши и девойки под 20 години в зала, които се провеждат в Истанбул. Това са Георги Демирев и Илия Сивков.
„Единствено клуба на Харманли се представя с двама участника“, сподели треньорът Димитър Карамфилов.
За игрите заминава целия национален отбор, където през почивните дни в голямата спортна ще се състои и очакваната надпревара.
България ще бъде представена от 20 участника, а на състезанието ще има спортисти от още 16 страни. Постижения от Сивков се очакват в дисциплина 60 метра с препятствие, а от Георги Демирев в на скок височина.
„От състезанието в Добрич имаме много четвърти и пети места. Ако беше по-хубаво времето, за да имаме възможност навън да тренираме, всички те щяха да бъдат медали. Времето не ни позволи да се подготвим както трябва, но класирането е повече от добро“, сподели пред Сакарнюз след края на спортната проява треньорът Димитър Карамфилов.
Анелия Асенова постигна резултат от 155 см шампионка на скок височина. Това бе и първият медал за атлетите през 2017-та година.
До 14 години с много добро представяне се откроиха Божидар Саръбоюков. Неговата съотборничка Иванина Иванова стана 16-та от 103 момичета в трибой.
Ивет Тодорова също се представи успешно, макар че не успя да влезе на финала на бягане с препятствия на 60 метра, заради това че остана стана седма.Добри резултати показа на 200 метра, където стана 6-та, от общо 50 участника.
При старшата възраст, където се състезаваха четирима атлети, страхотни постижения белязаха Георги Демирев и Илия Сивков.
Георги направи личен отскок и постигна 200 см.
„Това е един доста добър резултат за този сезон“, допълни треньорът.
Илия Сивков стана вицешампион в дисциплината бягане с препятствия. При скока на дължина 3 см не достигнаха и го разделиха от бронза. Той обаче покри и норматива за участие на балкански игри.
Димитър Господинов участва на седмобой и постигна много добри резултати в отделните дисциплини. На овчарски скок където тренировките в Харманли са невъзможни поради липса на условия, атлетът преодоля 2,15 см и се класира на 5 място от 14 участника.
Преслава Пачеманова остана четвърта в скок на височина с 1,45 см. Тя остана и 8-ма на петобой.
При момичета до 16 години Виктория Недева тласна гюлле на 10,10 см и заслужи 4 място.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 10, 2017 11:22
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.