Лекоатлети донесоха медали от оспорвани състезания

Милена Митева
От Милена Митева февруари 24, 2018 20:40

Лекоатлети донесоха медали от оспорвани състезания

„Националният шампионат по лека атлетика до 14 години бе изключително оспорвано състезание с много голямо участие на спортисти”. Това обясни Димитър Карамфилов, треньор на спортистите от СКЛА ”Хеброс”. Момчетата до 14 години в състезанието бяха 90. От Харманли в тази надпревара сили мериха Станислав Колев и Даниел Живков. Станислав се класира на 5-то място, а Даниел на 30-то.
При момичета до 14 години в трибой (60 метра, скок дължина и 600 метра), клубът бе представен от Симона Георгиева, Стела Гешева и Ирен Саръбоюкова. Общият брой участници в тази дисциплина бе 197.
Най-добре се представи Симона. В общото класиране тя бе на 19 място. Нейният резултат на 60 метра е шести в страната.
Стела се записа на 16-та позиция.
На национален шампионат за деца до 16 години 8 състезатели записаха участие. На него Божидар Саръбоюков извоюва сребърен медал на висок скок. Той направи лично постижение от 165 см.
Иванина Иванова стана четвърта на скок височина с 145 см. Състезателката се класира и на 9-то място в скок на дължина с 4.81 метра.
Анелия Асенова стана девета след скок на височина. Метърът този път отчете 140 см. Резултатът е доста по-нисък от възможностите на състезателката, която е записвала успехи от 160 см.
В скока на дължина Ани зае 12 място с 4.54 м.
„Очаквах доста повече от Анелия”, сподели треньорът Карамфилов.
Липсата на условия за тренировка попречиха отново състезатели с възможности да станат шампиони.
Отборът от Наталия и Виктория Крумови, Габриела Георгиева участваха в дисциплината петобой. Най добре се представи Наталия Крумова на 13 място.
На щафета 4×200 – Симона Гeoргиева, Стела Гешева. Иванина Иванова, и Анелия Асенова изминаха разстоянието за 1.58.90 и се класираха 12-ти от 31 отбора. Две от момичетата в този отбор – Симона и Стела са с три години по-малки от останалите състезатели.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 24, 2018 20:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама