Лекоатлет вдига летвата като рехабилитатор

Милена Митева
От Милена Митева октомври 14, 2019 12:48

Лекоатлет вдига летвата  като рехабилитатор

Спортист с високи постижения в сферата на леката атлетика вече е рехабилитатор в „МБАЛ – Харманли“.
Милко Гемеджиев, които донесе много медали във високия скок за СКЛА „Хеброс” работи от 3 месеца в отделението по физикална терапия и рехабилитация, където още толкова преди това бе на стаж.
„Работя с хора с различни заболявания. Случаите, с които се сблъсквам най-често са с мозъчни инсулти“, сподели господин Гемеджиев.
„Най-фрапантният, с който съм се справил успешно, бе при пациент с мозъчен кръвоизлив. Моята роля бе да не допусна да се получи контрактури (срастване на костите) и декобитални рани (рани от залежаване)“, допълни той.
В работата си рехабилитаторът се изумява от това, че хората са загубили надежда за справяне с здравословните си проблеми. Обяснява, че има ситуации, с които трябва първо да поработи психически с хората, а след това върху самото заболяване.
„Обичам да помагам на хората. Мисля да започна да работя и на частно като посещавам домове. Имам идея да отворя масажно студио, а таксата за пенсионерите да бъде облекчена“, казва Милко, удовлетворен от това с което се занимава.
„В крайна сметка не ме задоволяват парите, а това, че съм помогнал на някой. За мен те са само начини да се справя с проблемите“, допълва той.
Младият специалист е имал колебания дали да замине за Германия. След като е преминал стажът му в Града на Белоногата е решил да остане, за да се докаже в родния си град.
„Мисля, че ако човек цели нещо може да го постигне където й да е“, е мнението на 23-годишния рехабилитатор, които в бъдеще ще се усъвършенства в акопунктура, акопенсура.

Всеки, които се нуждае от рехабилитация може да го потърси на 0893 92 89 12 – Милко Гемеджиев.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 14, 2019 12:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 113 144 преглеждания