Лекоатлет вдига летвата като рехабилитатор

Милена Митева
От Милена Митева октомври 14, 2019 12:48

Лекоатлет вдига летвата  като рехабилитатор

Спортист с високи постижения в сферата на леката атлетика вече е рехабилитатор в „МБАЛ – Харманли“.
Милко Гемеджиев, които донесе много медали във високия скок за СКЛА „Хеброс” работи от 3 месеца в отделението по физикална терапия и рехабилитация, където още толкова преди това бе на стаж.
„Работя с хора с различни заболявания. Случаите, с които се сблъсквам най-често са с мозъчни инсулти“, сподели господин Гемеджиев.
„Най-фрапантният, с който съм се справил успешно, бе при пациент с мозъчен кръвоизлив. Моята роля бе да не допусна да се получи контрактури (срастване на костите) и декобитални рани (рани от залежаване)“, допълни той.
В работата си рехабилитаторът се изумява от това, че хората са загубили надежда за справяне с здравословните си проблеми. Обяснява, че има ситуации, с които трябва първо да поработи психически с хората, а след това върху самото заболяване.
„Обичам да помагам на хората. Мисля да започна да работя и на частно като посещавам домове. Имам идея да отворя масажно студио, а таксата за пенсионерите да бъде облекчена“, казва Милко, удовлетворен от това с което се занимава.
„В крайна сметка не ме задоволяват парите, а това, че съм помогнал на някой. За мен те са само начини да се справя с проблемите“, допълва той.
Младият специалист е имал колебания дали да замине за Германия. След като е преминал стажът му в Града на Белоногата е решил да остане, за да се докаже в родния си град.
„Мисля, че ако човек цели нещо може да го постигне където й да е“, е мнението на 23-годишния рехабилитатор, които в бъдеще ще се усъвършенства в акопунктура, акопенсура.

Всеки, които се нуждае от рехабилитация може да го потърси на 0893 92 89 12 – Милко Гемеджиев.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 14, 2019 12:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.