Лагерът в Добринище ще приема гости, разпределени в 7 смени

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 29, 2018 09:17

Лагерът в Добринище ще приема гости, разпределени в 7 смени

Графикът на смените в почивната база на Харманли в Добринище за летния сезон на 2018 година вече е определен. Те ще бъдат седем и са определени със заповед на кмета Мария Киркова.
Първи да посетят лагера ще имат възможността учениците и екипът на НУ „Отец Паисий“. Смяната за тях започва на 22 юни и ще приключи на 1 юли.
След тях са възпитаниците на ОУ „Иван Вазов“ – от 1 до 10 юли.
От 10 до 19 юли гости на лагера ще бъдат учениците от СУ „Неофит Рилски“, а след тях, от 19 до 28 юли, посетители ще са децата от НУ „Алеко Константинов“.
От 28 юли ще започне повторно посещение от трите училища, както следва: 28 юли – 6 август – ОУ „Иван Вазов“; 6 – 15 август – НУ „Алеко Константинов“ и 15 – 24 август – СУ „Неофит Рилски“.
От заповедта става ясно, че учениците, почиващи в базата, се настаняват в блок „А“. В съответствие Наредба на ОбС, лагерната такса за децата на ден ще е 2 лв., а за 10 дни е 20 лв. без ДДС. Стойността на един храноден в стола на лагера ще бъде 5 лв. или за цялата смяна от 10 дни – 50 лв.
Пътните за ученическите смени още не са уточнени, тъй като предстои да се определи фирмата-превозвач. Те ще се плащат от летуващите допълнително в избраните от тях училища.
Почиващите, които не са ученици, но ползващи базата, ще бъдат настанявани в блок „Б“. Пак на същите основания от наредбата за местните такси и услуги, отседналите в апартамент ще плащат 40 лв. без ДДС, настанените в стая – 20 лв. без ДДС, а тези за ползване на стая в бунгало – 30 лв. без ДДС.
Стойността на един храноден за почиващите от 22 юни до края на сезона ще бъде по 7 лв. на ден.

Всеки желаещ да посети лагера в Добринище и да прекара ваканцията си там, може да провери за свободни дати, да направи резервация и да получи повече информация на тел: 0373/ 90 100 или на място в офисите на ОП „Общински паркинги, пазари, отдих и туризъм“ /на пазара/.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 29, 2018 09:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.