Лагерът в Добринище ще приема гости, разпределени в 7 смени

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 29, 2018 09:17

Лагерът в Добринище ще приема гости, разпределени в 7 смени

Графикът на смените в почивната база на Харманли в Добринище за летния сезон на 2018 година вече е определен. Те ще бъдат седем и са определени със заповед на кмета Мария Киркова.
Първи да посетят лагера ще имат възможността учениците и екипът на НУ „Отец Паисий“. Смяната за тях започва на 22 юни и ще приключи на 1 юли.
След тях са възпитаниците на ОУ „Иван Вазов“ – от 1 до 10 юли.
От 10 до 19 юли гости на лагера ще бъдат учениците от СУ „Неофит Рилски“, а след тях, от 19 до 28 юли, посетители ще са децата от НУ „Алеко Константинов“.
От 28 юли ще започне повторно посещение от трите училища, както следва: 28 юли – 6 август – ОУ „Иван Вазов“; 6 – 15 август – НУ „Алеко Константинов“ и 15 – 24 август – СУ „Неофит Рилски“.
От заповедта става ясно, че учениците, почиващи в базата, се настаняват в блок „А“. В съответствие Наредба на ОбС, лагерната такса за децата на ден ще е 2 лв., а за 10 дни е 20 лв. без ДДС. Стойността на един храноден в стола на лагера ще бъде 5 лв. или за цялата смяна от 10 дни – 50 лв.
Пътните за ученическите смени още не са уточнени, тъй като предстои да се определи фирмата-превозвач. Те ще се плащат от летуващите допълнително в избраните от тях училища.
Почиващите, които не са ученици, но ползващи базата, ще бъдат настанявани в блок „Б“. Пак на същите основания от наредбата за местните такси и услуги, отседналите в апартамент ще плащат 40 лв. без ДДС, настанените в стая – 20 лв. без ДДС, а тези за ползване на стая в бунгало – 30 лв. без ДДС.
Стойността на един храноден за почиващите от 22 юни до края на сезона ще бъде по 7 лв. на ден.

Всеки желаещ да посети лагера в Добринище и да прекара ваканцията си там, може да провери за свободни дати, да направи резервация и да получи повече информация на тел: 0373/ 90 100 или на място в офисите на ОП „Общински паркинги, пазари, отдих и туризъм“ /на пазара/.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 29, 2018 09:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.