Лагерът в Добринище повдигна патриотичния дух на децата от ОУ “Иван Вазов“ – Харманли

Милена Митева
От Милена Митева юли 18, 2018 08:33

Лагерът в Добринище повдигна патриотичния  дух на децата от ОУ “Иван Вазов“ – Харманли

Историческа църква, свързана с миналото на България, посетиха ученици, лагеруващи в почивната база в Добринище. Те бяха в село Добърско, а от уредника децата разбраха, че цар Самуил е завел тук ослепените от византийската армия войници.
Тази история грабна вниманието на децата и събуди патриотичния им дух. Някои от тях обещаха, че няма да напущат страната, за да заминат на обучение както са възнамерявали.
Над 40 деца от ОУ “Иван Вазов“ – Харманли ,придружени от Росица Христозова, Румяна Петкова, Виолета Йорданова и Тянка Георгиева, десет дни се забавляваха във втора смяна на лагера.
Емоциите на малчуганите се вдигнаха при посещението на баба Дешка в село Горно Драглище. Там те точеха баници, правиха гердани от вълнени конци и се забавляваха с игри от миналото. Имаха възможност да ходят на кокили, облечени в народни носии. Групата опита и яловата баница на баба Дешка и нейните съселянки, които им разкриха и рецептата за домашно приготвени бонбони.
В лагера ежедневно се състояха забавления на децата. Първата вечер дадоха старт на лагерната смята. През втория се опознаха в занятието „Другият през моите очи“, а след това съчетаха мероприятието с дискотека. Третият ден бе спортен, а за четвъртия програмата включваше „история с пъзел“. Интерактивни игри бяха подготвени за петия ден. На шестия и седмия ден настроението в лагера бе на още по-високо ниво, защото отбелязаха рождените дни на Тихомира и Иван.
Много български народни танци, хора и зумба танци съпроводиха почивните дни на децата и останалите почиващи, които също опитаха този вид изкуство.
Учениците и техните ръководители изказват специални благодарности към Николина Госпо- динова за вкусната храна, която им е приготвила, както и на медицинското лице Кръстина Димитрова и главния домакин на смяната Катя Христова.
„Лагерът е благодат за харманлийските деца и за всички граждани“, каза в заключение Росица Христозова, началник на лагерната смяна.
От 28 юли до 6 август ще замине втората смяна лагеруващи от същото училище.

Милена Митева
От Милена Митева юли 18, 2018 08:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.