Лагерът в Добринище повдигна патриотичния дух на децата от ОУ “Иван Вазов“ – Харманли

Милена Митева
От Милена Митева юли 18, 2018 08:33

Лагерът в Добринище повдигна патриотичния  дух на децата от ОУ “Иван Вазов“ – Харманли

Историческа църква, свързана с миналото на България, посетиха ученици, лагеруващи в почивната база в Добринище. Те бяха в село Добърско, а от уредника децата разбраха, че цар Самуил е завел тук ослепените от византийската армия войници.
Тази история грабна вниманието на децата и събуди патриотичния им дух. Някои от тях обещаха, че няма да напущат страната, за да заминат на обучение както са възнамерявали.
Над 40 деца от ОУ “Иван Вазов“ – Харманли ,придружени от Росица Христозова, Румяна Петкова, Виолета Йорданова и Тянка Георгиева, десет дни се забавляваха във втора смяна на лагера.
Емоциите на малчуганите се вдигнаха при посещението на баба Дешка в село Горно Драглище. Там те точеха баници, правиха гердани от вълнени конци и се забавляваха с игри от миналото. Имаха възможност да ходят на кокили, облечени в народни носии. Групата опита и яловата баница на баба Дешка и нейните съселянки, които им разкриха и рецептата за домашно приготвени бонбони.
В лагера ежедневно се състояха забавления на децата. Първата вечер дадоха старт на лагерната смята. През втория се опознаха в занятието „Другият през моите очи“, а след това съчетаха мероприятието с дискотека. Третият ден бе спортен, а за четвъртия програмата включваше „история с пъзел“. Интерактивни игри бяха подготвени за петия ден. На шестия и седмия ден настроението в лагера бе на още по-високо ниво, защото отбелязаха рождените дни на Тихомира и Иван.
Много български народни танци, хора и зумба танци съпроводиха почивните дни на децата и останалите почиващи, които също опитаха този вид изкуство.
Учениците и техните ръководители изказват специални благодарности към Николина Госпо- динова за вкусната храна, която им е приготвила, както и на медицинското лице Кръстина Димитрова и главния домакин на смяната Катя Христова.
„Лагерът е благодат за харманлийските деца и за всички граждани“, каза в заключение Росица Христозова, началник на лагерната смяна.
От 28 юли до 6 август ще замине втората смяна лагеруващи от същото училище.

Милена Митева
От Милена Митева юли 18, 2018 08:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 470 216 преглеждания