Културните дейци в Хасково наградиха Светлана Николова за „Дъждовни магистрали“

Сакар нюз
От Сакар нюз април 27, 2015 08:23

Културните дейци в Хасково наградиха Светлана Николова за „Дъждовни магистрали“

Акценти

  • Наградата й бе връчена от Ели Видева, председател на КДК

Свързани публикации

Светлана Николова бе отличена с наградата на Клуба на дейците на културата (КДК) -Хасково за книга на 2014 г., за дебютната й стихосбирка „Дъждовни магистрали“. Наградата й бе връчена от Ели Видева, председател на КДК, по време на заключителната церемония на Националния конкурс „Южна пролет“ на 24 април. Отличието е традиционно и се дава на местен автор.

Това е поредна награда за дебютната книга на талантливата поетеса от Харманли. Стихове от „Дъждовни магистрали“ вече имат отличия от общински и национален конкурс.

Наградата „Александър Паскалев“ за цялостен принос в областта на литературата и изкуството бе връчена на писателя и краевед Вълко Грозев.

Пегасът на поезия на „Южна пролет“ заслужи Илиян Любомиров от София за „Нощта е действие“. Пегас за проза взе Йоана Мирчева за сборника разкази „Слепи срещи“.

За Станимир Великов бе пегасът за сценарий, а наградата за литературна критика бе присъдена на Здравко Дечев от Габрово за „Устност – писменост във възрожденската култура: (Феноменология на българския глас)“.

svetla_Iujna_Prol

Сакар нюз
От Сакар нюз април 27, 2015 08:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар