Кукли оживяват в театрална работилница

Милена Митева
От Милена Митева юли 20, 2018 10:04

Кукли оживяват в театрална работилница

Над 10 театрални кукли оживяха в ръце на деца. Това стана в НЧ „Дружба – 1870“ – Харманли, къде на 4 юли отвори лятна куклено-театрална работилница. В нея под ръководството на Ралица Петрова, студент в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – София, малчуганите на Харманли започнаха запознанството си с това изкуство.
По време на занятията те показаха по-голям интерес към практическата част, затова и пристъпиха бързо към нея. Сред поставените задачи бе изработването на героите и съставяне на приказка.
„Всичко започва от игра в кръг. Измисля се една дума, след това още няколко. Те съставят изречение. По този модел съставихме и приказка „Изгубената Бел и Тошко“, обясни Петрова.
В следващите уроци всеки творец получи за задача от подръчни материали да нарисува на кадастрон оформен като книга сюжетите от приказката. След залепването на текста от измислената на занятията приказка всяко дете ще има своята ръчно изработена книга с приказката.
„Искам да покажа изработените от децата неща, да се видят от хората. Не искам те да останат изложени тук, а й не трябва”, каза още възпитаничката на проф. Жени Пашова.
Заниманията в работилницата ще продължат два месеца. В тях малките ученици ще се докоснат максимално близо до изкуството на „живите“ кукли.
Само времето ще покаже дали куклено театрална работилница ще стане традиция“, категорична бе бившата възпитаничка на читалището от Града на Белоногата.
Заниманията на децата се водят в понеделник, сряда и петък от 10,00 до 12,00 часа. Таксата за месец на всеки посетител е 15 лв.

Милена Митева
От Милена Митева юли 20, 2018 10:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.