Кучета ще зимуват в къщички от дарители

Милена Митева
От Милена Митева ноември 30, 2020 12:06

Кучета ще зимуват в къщички от дарители

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 45/929, година XVII, 27 ноември - 3 декември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

“Зоодоброволци” – Харманли, осъществи мисията си за поставяне на къщички за кучетата.
Десет дървени постройки на стойност 800 лв. вече са поставени, а част от животните се разполагат в тях. От сдружението споделят, че са успели да приключат с тази дейност преди настъпването на студените зими дни, но сега се оформя друг проблем свързан с храната за приютените кучета. В момента животните под закрилата на доброволците са близо 30, а чувалите с храна за тях са свършили.
„Ако някой от Общината и бизнеса не започне да помага, няма как да се справим, макар всеки месец са отделяме стотици левове от личните си доходи“, споделя Дима Георгиева.
„Тридесет чувала с храна месечно ще са необходими, за да бъдат нахранени всички приютени кучета, защото един чувал стига за едно. Това прави 300 лв. само за храна“, допълва доброволката.
Тя твърди, че другите разходи също са големи.
„Доста средства се изразходват за чипиране, паспорти, лекарства, обезпаразитяване, витамини, ваксини, памперси, кастрация, тестове и лечение в клиники. Кучетата, които се осиновяват от чужденци, също натоварват бюджета, защото разходите за едно подобно са около 150 лв.“, обяснява Георгиева.

От “Зоодоброволци” канят заинтересованите да отделят от личното си време, за да видят какви грижи се полагат за четириногите, като посетят мястото където се отглеж
Всеки, който иска да дари храна и да помогне, може да се свърже със зоодоброволците на Фейсбук страницата или на следния телефон: 0893 79 55 33.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 30, 2020 12:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама