Крум Крумов разказа в Тополовград за пътуването си до Камино

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 28, 2019 17:52

Крум Крумов разказа в Тополовград за пътуването си до Камино

Акценти

  • Срещата бе в Малкия салон на читалището на Сакарския град

Свързани публикации

Крум Крумов, тополовградчанинът, придобил широка международна известност пътешественик, маратонец, триатлонист, преводач, писател и радиоводещ, разказа за своята последна проява.
Ден след Коледните празници и малко преди Новата година в изпълнената зала на Малкия салон на читалището, той разказа увлекателно за 30-е напрегнати дни пътуване с велосипед от Созопол до Камино в Испания. Крум не спести нищо от пътешествието си. Сподели впечатленията си от страните, през които е преминал, за вълненията, за срещите с хората, за трудностите и най-вече и за благородната мисия за двете деца – Христиан от Тополовград и Невена от Лодз – Полша.
Илюстрира разказа си със снимки и видеоматериали, от които се виждаха прекрасни кадри от трудния преход. Той разказа и за бъдещите си планове, а също така и за намеренията си да издаде книга.
В началото на срещата за него бе подготвена изненада от учителката Мария Димова, която го е подготвила за кандидат струденския изпит, и няколко дванадесетокласници от СУ „Д-р П. Берон“.
Те прочетоха свои и на Крум есета, а госпожа Димова с вълнение разказа за това как той, ученикът от спортно училище – Хасково, упорито се е готвил за изпита за избраната от него “Славянска филология”. Силно развълнувана, в разговора се включи и сестрата на Крум – Мирослава, която благодари и на родителите им за начина, по който са ги възпитали. Музикален поздрав отправи и съседът на сем. Крумови – Андон Чинтов, с песен за Тополовград.
Поздравления от името на кмета Божин Божинов отправи Красимира Ятакчиева, а подарък му връчи зам.-кметът Антоанета Палазова. Тя подари и цветя на госпожа Димова и учениците, както и на родителите, сестрата и малкия син на Крум – Александър.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 28, 2019 17:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 460 439 преглеждания