Крум Крумов разказа в Тополовград за пътуването си до Камино

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 28, 2019 17:52

Крум Крумов разказа в Тополовград за пътуването си до Камино

Акценти

  • Срещата бе в Малкия салон на читалището на Сакарския град

Свързани публикации

Крум Крумов, тополовградчанинът, придобил широка международна известност пътешественик, маратонец, триатлонист, преводач, писател и радиоводещ, разказа за своята последна проява.
Ден след Коледните празници и малко преди Новата година в изпълнената зала на Малкия салон на читалището, той разказа увлекателно за 30-е напрегнати дни пътуване с велосипед от Созопол до Камино в Испания. Крум не спести нищо от пътешествието си. Сподели впечатленията си от страните, през които е преминал, за вълненията, за срещите с хората, за трудностите и най-вече и за благородната мисия за двете деца – Христиан от Тополовград и Невена от Лодз – Полша.
Илюстрира разказа си със снимки и видеоматериали, от които се виждаха прекрасни кадри от трудния преход. Той разказа и за бъдещите си планове, а също така и за намеренията си да издаде книга.
В началото на срещата за него бе подготвена изненада от учителката Мария Димова, която го е подготвила за кандидат струденския изпит, и няколко дванадесетокласници от СУ „Д-р П. Берон“.
Те прочетоха свои и на Крум есета, а госпожа Димова с вълнение разказа за това как той, ученикът от спортно училище – Хасково, упорито се е готвил за изпита за избраната от него “Славянска филология”. Силно развълнувана, в разговора се включи и сестрата на Крум – Мирослава, която благодари и на родителите им за начина, по който са ги възпитали. Музикален поздрав отправи и съседът на сем. Крумови – Андон Чинтов, с песен за Тополовград.
Поздравления от името на кмета Божин Божинов отправи Красимира Ятакчиева, а подарък му връчи зам.-кметът Антоанета Палазова. Тя подари и цветя на госпожа Димова и учениците, както и на родителите, сестрата и малкия син на Крум – Александър.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 28, 2019 17:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.