Кръстьо Ангелов отново сътвори празник, дойдоха гости от цялата страна и чужбина

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 12, 2016 18:09

Кръстьо Ангелов отново сътвори празник,  дойдоха гости от цялата страна и чужбина

За единадесета поредна година Кръстьо Ангелов от тополовградското село Срем направи празник. За „Празник в чест на Бога – Създател”, както го нарича организаторът дойдоха местните хора, стотици гости от всички краища на страната, от Гърция и Турция.
Във футболния турнир участваха седем, вместо предвидените осем отбора. Не пристигнаха миналогодишните победители, ветераните на „Ботев” – Пловдив. Срещите от турнира се играха на два стадиона – „Сакарски спортист” в Тополовград и „Тунджа” в Срем. До полуфинала в общинския център, победителите в отделните срещи се излъчиха след изпълнение на дузпи, заради равенства в редовното време. За финала в Срем се класира отборът на „Равда”, след победа над гостите от ФК „Чорлу” от едноименния турски град, съставен предимно от изселници от България.
В другата група в Срем, отборът на домакините „Тунджа” се класира за финала след победа над „Нефтохимик” от Бургас. В предишната си среща те се наложиха категорично над гостите от „Комотини” от едноименния гръцки град. Така в Тополовград отпаднаха отборите на „Берое”, „Арда” – Кърджали, и „Чорлу”, а в Срем „Ботев” – служебно, „Нефтохимик” и „Комотини”.
На финала на стадион „Тунджа” едноименният отбор от селото, в чийто състав на вратата игра 65 –годишният Ангелов, победи с 5:2 отбора на „Равда” и спечели първото място и „Купата на Бога”.
Зрителите и на двата стадиона искрено се радваха и забавляваха с играта и майсторството на ветераните. Купата бе връчена вечерта в дома на Кръстьо Ангелов от специалния гост, известния футболен деятел Валентин Михов. Той, заедно с големия български футболист Динко Дерменджиев и домакина връчиха награди на всички останали отбори и съдийската бригада от Бургас. В своето кратко слово господин Ангелов поздрави присъстващите и пожела много дълги години такива прояви и срещи. Същото направиха и гостите Михов и Дерменджиев.
За всички домакинът бе осигурил вечеря и напитки от всякакъв вид. Останалото беше музика, веселба и настроение, за което основно допринесоха музикантите и певиците от оркестър „Мечта” от Хасково и хубавото време. Български, гръцки и турски хора и танци се играха до среднощ.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 12, 2016 18:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама