Кръстьо Ангелов отново сътвори празник, дойдоха гости от цялата страна и чужбина

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 12, 2016 18:09

Кръстьо Ангелов отново сътвори празник,  дойдоха гости от цялата страна и чужбина

За единадесета поредна година Кръстьо Ангелов от тополовградското село Срем направи празник. За „Празник в чест на Бога – Създател”, както го нарича организаторът дойдоха местните хора, стотици гости от всички краища на страната, от Гърция и Турция.
Във футболния турнир участваха седем, вместо предвидените осем отбора. Не пристигнаха миналогодишните победители, ветераните на „Ботев” – Пловдив. Срещите от турнира се играха на два стадиона – „Сакарски спортист” в Тополовград и „Тунджа” в Срем. До полуфинала в общинския център, победителите в отделните срещи се излъчиха след изпълнение на дузпи, заради равенства в редовното време. За финала в Срем се класира отборът на „Равда”, след победа над гостите от ФК „Чорлу” от едноименния турски град, съставен предимно от изселници от България.
В другата група в Срем, отборът на домакините „Тунджа” се класира за финала след победа над „Нефтохимик” от Бургас. В предишната си среща те се наложиха категорично над гостите от „Комотини” от едноименния гръцки град. Така в Тополовград отпаднаха отборите на „Берое”, „Арда” – Кърджали, и „Чорлу”, а в Срем „Ботев” – служебно, „Нефтохимик” и „Комотини”.
На финала на стадион „Тунджа” едноименният отбор от селото, в чийто състав на вратата игра 65 –годишният Ангелов, победи с 5:2 отбора на „Равда” и спечели първото място и „Купата на Бога”.
Зрителите и на двата стадиона искрено се радваха и забавляваха с играта и майсторството на ветераните. Купата бе връчена вечерта в дома на Кръстьо Ангелов от специалния гост, известния футболен деятел Валентин Михов. Той, заедно с големия български футболист Динко Дерменджиев и домакина връчиха награди на всички останали отбори и съдийската бригада от Бургас. В своето кратко слово господин Ангелов поздрави присъстващите и пожела много дълги години такива прояви и срещи. Същото направиха и гостите Михов и Дерменджиев.
За всички домакинът бе осигурил вечеря и напитки от всякакъв вид. Останалото беше музика, веселба и настроение, за което основно допринесоха музикантите и певиците от оркестър „Мечта” от Хасково и хубавото време. Български, гръцки и турски хора и танци се играха до среднощ.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 12, 2016 18:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.