Красиви великденски яйца красят центъра на Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова април 7, 2017 21:23

Красиви великденски яйца красят центъра на Любимец

Акценти

  • Голямото Великденско боядисване на стиропорни яйца се превърна в празнична традиция за града.

Свързани публикации

С голям ентусиазъм и приятни емоции, децата от всички училища на общината се включиха в инициативата да боядисват великденски яйца в центъра на града. В последния учебен ден, преди пролетната ваканция, община Любимец и НЧ „Братолюбие-1884“ за пореден път организираха голямо Великденско боядисване на символите на Възкресението.

Празникът се проведе в центъра на града. Всяко училище се представи със свое уникално яйце. Децата вложиха много интересни композиции, внедриха нови техники за украса и показаха иновации и творчество в декорирането на великденските символи.

За да бъде интересно, за всички желаещи организаторите осигуриха и над 300 малки изкуствени яйца, за да могат децата да покажат своето въображение. Приблизително два часа малките художници, под ръководството на своите учители, творяха и развихряха фантазията си.

По време на боядисването, част от децата имаха възможност да се включат в организираните спортните игри и да покажат бързина, ловкост и внимание. В края на състезателната част всяко дете получи балон, който пусна в небето, за да се сбъдне негова мечта.

Цветните и красиви яйца, сътворени от децата, се превърнаха в истински произведенията на изкуството, а всяко едно от малките, красиво нарисувани яйца, грее на клоните на дърветата в центъра на града.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова април 7, 2017 21:23
Напиши коментар

1 Коментар

  1. dani април 8, 01:12

    Отдел по култура в Харманли да взима пример какви неща организират хората! Не само шушу-мушу и града да замира докато се кроят някви тайни планове за разцвет…

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.