Красиви великденски яйца красят центъра на Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова април 7, 2017 21:23

Красиви великденски яйца красят центъра на Любимец

Акценти

  • Голямото Великденско боядисване на стиропорни яйца се превърна в празнична традиция за града.

Свързани публикации

С голям ентусиазъм и приятни емоции, децата от всички училища на общината се включиха в инициативата да боядисват великденски яйца в центъра на града. В последния учебен ден, преди пролетната ваканция, община Любимец и НЧ „Братолюбие-1884“ за пореден път организираха голямо Великденско боядисване на символите на Възкресението.

Празникът се проведе в центъра на града. Всяко училище се представи със свое уникално яйце. Децата вложиха много интересни композиции, внедриха нови техники за украса и показаха иновации и творчество в декорирането на великденските символи.

За да бъде интересно, за всички желаещи организаторите осигуриха и над 300 малки изкуствени яйца, за да могат децата да покажат своето въображение. Приблизително два часа малките художници, под ръководството на своите учители, творяха и развихряха фантазията си.

По време на боядисването, част от децата имаха възможност да се включат в организираните спортните игри и да покажат бързина, ловкост и внимание. В края на състезателната част всяко дете получи балон, който пусна в небето, за да се сбъдне негова мечта.

Цветните и красиви яйца, сътворени от децата, се превърнаха в истински произведенията на изкуството, а всяко едно от малките, красиво нарисувани яйца, грее на клоните на дърветата в центъра на града.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова април 7, 2017 21:23
Напиши коментар

1 Коментар

  1. dani април 8, 01:12

    Отдел по култура в Харманли да взима пример какви неща организират хората! Не само шушу-мушу и града да замира докато се кроят някви тайни планове за разцвет…

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.