Красиви съвети с гликоловата киселина

Сакар нюз
От Сакар нюз март 23, 2019 14:31

Красиви съвети с гликоловата киселина

Акценти

  • Ексфолиращите свойства на гликоловата киселина го правят чудесен за подготовка на кожата ви за други продукти.

Свързани публикации

Гликоловата киселина е естествена киселина, която се среща в растения като захарна тръстика, цвекло и ананас. Тя е част от групата активни съединения, известни като алфа хидрокси киселини. Тъй като има най-малката по размер молекула в групата, гликоловата киселина може да проникне лесно в дълбочина в кожата, като по този начин дава най-добрите резултати в най-кратки срокове. Гликоловата киселина се използва в различни продукти за грижа за кожата, като най-популярно е приложението й в химическия пилинг.

Как работи?
Гликоловата киселина действа като отличен ексфолиант. Тя взаймодейства с горния слой на кожата ви, като го разгражда чрез разтваряне на себума и другите вещества, които свързват клетките. Това разделя мъртвите клетки една от друга, така че те могат да се отстранят, разкривайки по-ярка, гладка и млада кожа.

Гликоловата киселина е полезна за почти всички типове кожа, когато се използва внимателно и в подходящи количества.

Ако имате изключително чувствителна кожа или розацея, може да ви се стори, че е твърде дразнещо, но като цяло, ако кожата ви не е прекалено суха и има известно производство на естествени масла, не би трябвало да имате проблеми. Всъщност, гликоловата киселина може да бъде по-щадяща от другите ексфолианти, защото за разлика от тях, тя не съдържа никакви абразивни елементи.
Общото правило при запознаване на кожата с гликоловата киселина гласи да започнете с по-ниска концентрация, за да въведете бавно киселината в кожата и да видите как тя реагира. Ако имате чувствителна кожа, потърсете продукти, които съчетават гликолова киселина с аминокиселини. Това ще помогне да се забави проникването на киселина в кожата и да се предотврати дразненето.

Предимства на гликоловата киселина
Освен че е чудесен ексфолиант, гликоловата киселина помага със справянето с различни кожни проблеми като запушени пори, акне, стареене и хиперпигментация.
За да сте сигурни, че продуктът наистина действа, експертите съветват да наблюдавате как реагира кожата ви. Ако, тя потреперва за няколко секунди, когато приложите продукта – това означава, че веществото прониква в дълбочина.

Срещу акне​
В основата на акнето са мъртви клетки, които се запушват в порите ни. Гликоловата киселина успява да раздели свързаните помежду си мъртви клетки, така че те да могат да се отстранят много лесно.
Ексфолирането с киселини е важно за мазна и склонна към акне кожа, тъй като естественото им ексфолиране е много по-бавно в сравнение с другите типове кожа.
Поради малкия размер на молекулата й, гликоловата киселина е способна да навлезе дълбоко в космените фоликули и да освободи натрупания себум и протеини, които образуват черните точки и пъпки.

Против стареене
Кожа без блясък често е резултат от запушени пори. Същите мъртви клетки, които причиняват акне, след определена възраст правят кожата ви да изглежда безжизнена.
Когато сме млади, клетъчна реконструкция се случва много бързо, но с годините този процес се забавя и кожа ни се нуждае от допълнителна помощ.
Гликоловата киселина осигурява тази помощ, като премахва старите клетки от кожата и я прави моментално по-гладка, по-мека и по-жизнена.

Свръхпигментация
Ексфолиращите сили на гликоловата киселина също помагат при пигментация. Пигментът, създаден от старите белези от акне, възрастовите петна, увреждането от слънцето и т.н. се съхранява в продължение на седмици върху кожата в слоя от мъртви клетки. Гликоловата киселина изчиства този мъртъв клетъчен слой и се отървава от тези запаси от допълнителен пигмент.

Подобрява действието на козметичните продукти
Ексфолиращите свойства на гликоловата киселина го правят чудесен за подготовка на кожата ви за други продукти. Премахвайки всички мъртви клетки, гликоловата киселина позволява на другите продукти да проникнат по-дълбоко, отколкото биха могли по принцип.
След третиране на кожата с гликолова киселина, винаги поставяйте слънцезащитен крем. Киселината прави кожата по-чувствителна към слънцето, което може да доведе до хиперпигментация и слънчево изгаряне, ако не е защитена.

Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз март 23, 2019 14:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.