Крадци точат пари от дебитни карти, други крадат гълъби и покъщнина

Милена Митева
От Милена Митева октомври 25, 2019 14:10

Крадци точат пари от дебитни карти, други крадат гълъби и покъщнина

Полицейски служители разкриха четирима извършители на кражби. Случаите, в които свиленградчанинът, симеоновградчаните и харманлиецът са се проявили, не са свързани.
От РДВР информират, че 40-годишен свиленградчанин е установен за източване на пари от дебитна карта. Сигналът за този инцидент е подаден през юли от 81-годишна жителка на тополовградското село Устрем. Тя обяснила на органите на реда, че от дебитната й карта има 3 неправомерни тегления за сумата от 1 430 лева. Жената е споделила, че от средата на 2018 г. не била теглила спестяванията си и ги събирала, за да закупи дърва за огрев. За случилото се възрастната жена разбрала, когато й се наложило да направи разплащане.
В сигнала си до компетентните служби тя разказала още, че липсва картата й, заедно със записания до нея ПИН-код.
От проведените оперативно издирвателни действия полицаите от местното управление са установили заподозрения в извършването на деянието и по време на полицейска операция в селото са го засекли и задържали. Мъжът направил пълни самопризнания.
Също за кражба в харманлийското управление е бил 18-годишен симеоновградчанин. Младежът проникнал в дом на улица „Г. Кръстевич“ в Симеоновград през незаключената му врата. Той отнел портмонето на 35-годишната обитателка на дома, в което имало дебитна карта със записан на нея пин код. С негова помощ момчето изтеглило 1 950 лева.
При незабавните издирвателни действия е установен и задържан, с което полицаите предотвратили тегленето на останалите налични 11 000 лева по картата. Заведено е бързо производство.
При другия случай 26-годишен симеоновградчанин е задържан за кражба от свой съгражданин. Младежът задигнал от стъклена клетка, намираща се в двор на улица „Н. Бозвели“, 4 гълъба. След подадения сигнал е установен и е предал птиците с протокол.
Същото производство е стартирало и в харманлийското управление. На 18-ти е получен сигнал от 47-годишен мъж от Варна, който заявил, че от наследствен имот на улица „Опълченска“ в града липсва покъщнина.
В хода на издирвателните действия станало известно, че кражбата е действие на 47-годишен роднина на тъжителя, с когото имали неуредени финансови отношения. За да покрие част от задълженията, роднината изнесъл от имота и продал откраднатите вещи, част от които са открити и предадени с протокол по досъдебното производство.
Работата по случая продължава.

снимка: Интернет

Милена Митева
От Милена Митева октомври 25, 2019 14:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.