Козметик от Харманли опровергава репортаж на НОВА телевизия

Милена Митева
От Милена Митева декември 9, 2019 08:53

Козметик от Харманли опровергава  репортаж на НОВА телевизия

Козметик от Харманли опровергава репортаж на Нова телевизия. Женя Желязкова смята, че името й неправомерно е опетнено в две журналистически предавания, кадри от които са правени със скрита камера.
Смята да иска право на отговор от телевизията. В свое изявление пред „Сакарнюз“ тя заявява:
„На 10-ти и 17-ти ноември по Нова телевизия бяха излъчени два монтирани репортажа, в които с изненада видях лицето си и видео кадри, които включват произволно изрязани реплики и части от разговор, заснети изцяло против волята ми и въпреки изричното ми нежелание да бъда снимана“, сподели госпожа Желязкова.
„Основното внушение на предаването беше, че съм обезобразила няколко жени, чиито снимки бяха показани по време на предаването, че съм причинила болка, обезобразяване и различни други негативни усещания и преживявания на няколко свидетели, които дадоха пред камерата на Нова телевизия.
Друго негативно отношение в предаването беше, че работя в нестерилна и нехигиенична среда. От телевизията не посочиха името ми, но толкова пъти показаха лицето ми в рамките на проведените разговори, че всички мои познати, а те са хиляди, ме разпознаха. Реално не ми беше дадена възможността да коментирам заснетия материал и да се подготвя за отговор.
По този начин предаването доби изключително едностранчив и небалансиран вид. Реално служи само за интересите на някои хора, които не съм срещала до този момент. Изляха незаслужено огромна жлъч, обиди и подигравки, тъй като основното лице на козметик, което се виждаше, беше моето. Съвсем естествено всички свързаха негативните коментари и внушения с мен. Незабавно след предаването в социалните мрежи бяха пуснати коментари и кадри от предаванията с моето лице.
По този повод с мен се свързаха много мои колеги и приятели, които ме попитаха каква е връзката ми с лицата показани в рамките на предаването. Някои от моите колеги директно ме обвиниха и заклеймиха като непрофесионалист, който петни професията и обезобразява хора. Цялата тази негативна реакция се стовари без предупреждение върху мен само й единствено заради двата репортажа на Нова телевизия. Никога до сега не съм имала оплаквания от мои клиентки“, допълни изказването.
„Категорично отричам да имам какъвто и да е контакт, с което и да е от лицата, показани в това предаването. Никога не съм обезобразявала мои клиентки. Имам специално пригодено помещение, в което осъществявам дейността си, и няма допир с помещението, в което се намира фризьорския салон. Хигиената в това помещение е от най-високо ниво. Непрекъснато ми се правят проверки и никога не са констатирани нарушения.
Срещата с госпожата, която се яви пред мен считам за неетична журналистическа провокация и груба намеса в личното ми пространство. Не познавам тази госпожа, която дойде в салона ми, нито съм и поставяла хиалуронови филъри и ботокси. Самата госпожа ме провокираше да и дам съвети и информация свързани с тези процедури.
Лично ме попита дали поставям ботокс и изрично заявих, че не се занимавам с такива процедури, като и предложих телефонен номер на лекар, който може да й помогне. Тази част от разговора беше изрязана.
Самото заснемане със скрита камера за мен е нарушение на конституционното ми право да не бъда заснемана без мое съгласие и разрешение. Въпросът ми е: Какво нарушение или престъпление запечата тази нагласена камера, което да оправдава излъчването му в най-гледаното време на Нова тв?
Негативното и необективно отношение спрямо мен продължи, след като в присъствието на двама свидетели – мои колеги, журналистката и нейният оператор влязоха в салона за красота с включена камера и микрофон и без предупреждение и покана започнаха да ме снимат. Всеки човек би се стреснал, ако внезапно някой нахлуе на работното му място и безцеремонно започне да задава провокативни въпроси. Аз поисках записа да бъде спрян, но това не стана.
Въпреки че бях объркана и незнаех какво искат от мен тези хора, аз се опитах да им отговоря на въпросите, но това явно няма никакво значение, защото след това те са монтирали и смесили разговорите от скритата камера и втория видеозапис и са представили в предаването изопачени и извадени от контекста фрази.
Чувствам се силно засегната. Моето добро име в обществото и между колегите ми беше накърнено, може би необратимо. Не разбирам причината репортер да направи репортаж със сериозна предварително подготовка скрита камера и поставено лице провокатор в град Харманли. Предполагам че цялото журналистическо разследване, в което са скалъпени безпочвени внушения и обвинения към мен, са резултат от активността на някой конкретен човек, който има лични проблеми с мен.
Имам подозрения към конкретно лице, както и предполагам какви биха могли да бъдат мотивите да бъде поръчан негативен репортаж срещу с мен, но те нямат нищо общо с поставянето на филъри, нито с темата на предаването“, допълва още засегнатата жена.
„Ще търся правото си на отговор, тъй като смятам, че съм достоен гражданин на Република България и конституционните ми права не могат да бъдат нарушавани дори и в името на рейтинга на Нова телевизия“, заяви госпожа Желязкова.
В нейна подкрепа се изказва Десислава Генова от Харманли. Пред камерата на Сакарнюз младата жена излиза с лицето си, за да защити Женя Желязкова без да се крие зад маска.
„Аз самата бях обезобразена от известен дерматолог. След това потърсих услугите на Женя и само след няколко процедури ми помогна да постигна желания от мен резултат. Харманли е малък град, а и знам, че никой не е пострадал от нея“, обясни клиентката на Желязкова.

Милена Митева
От Милена Митева декември 9, 2019 08:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама