Козметичните проблеми, които ни състаряват през зимата

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 23, 2018 14:03

Козметичните проблеми, които ни състаряват през зимата

Акценти

  • С падането на температурите много хора започват да изпитва дискомфорт като сухота на очите и напукване на устни.

Свързани публикации

С настъпването на зимата и намаляването силата на слънчевите лъчи, страда не само настроението, но и външният ни вид. Доказано е, че през зимата всеки човек изглежда с около 5 години по-възрастен. Ето на какво се дължи това и как да го предотвратите:
Суха кожа
С падането на температурите много хора започват да изпитва дискомфорт като сухота на очите и напукване на устни. Гримът прави нещата още по-зле и е почти невъзможно да постигнете „сияйния вид“ на кожата, за който си мечтаете.
Маскиратането на сухата, белеща се кожа, без блясък изобщо не е лесна задача, дори за професионален гримьор, ето защо това е и първата причина, която ви кара да изглеждате по-стари.
Горещите душове, които са особено предпочитани през студените месеци също могат да влошат нещата и да раздразнят и изсушат допълнително кожата.
Какво да правите?
Вземайте само топъл душ и то не по-дълъг от 10 минути. Използвайте също така продукти за лична хигиена без аромати – те са по-малко дразнещи и не изсушават кожа. Не забравяйте да поддържате оптимално ниво на влажност (от 30 до 50%) в стаята. Подхранвайте кожата на лицето и тялото, но не забравяйте, че през зимата кремът трябва да се поставя най-малко половин час преди излизане.
Слаба коса
Специалистите казват, че вредата, която нанася сухия въздух в стаята с климатик върху косата може да се сравни с часове, прекарани под сешоара. Независимо дали това е истина или мит, факт е, че през зимата косата става суха, крехка и прическата бързо губи своя обем и свеж вид.
Какво да правите?
За да посилите косата си сменете балсам, който използвате с по-подхранващ за зимните месеци. Не забравяйте за продуктите за термо защита и не настройвайте стилизиращите устройствата на прекалено висока температура.
Малък трик от стилистите: когато използвате крем за ръцете, минете с пръсти връхчетата на косата си, за да осигурите допълнително овлажняване, което е особено необходимо през зимата.
Торбички под очите
След многобройни изследвания и експерименти се доказва, че през зимата тъмните кръгове и торбчки под очите стават много по-забележими. Това е последица от липсата на слънчева светлина, както и от изсветляването на кожата и липсата на тен, които правят несъвършенствата по кожата още по-забележими.
Какво да направите?
Вероятно най-ефективния и същевременно труден за осъществяване съвет е да се наспите. Липсата на сън явно увлечива признаците на стареене. Също така, наблюдавайте приема на сол и се опитайте да спите по гръб, за да предотвратите появата на торбички под очите.
На сутринта студените компреси ще ви помогнат да се събудите, а качествения коректор ще ви помогне да прикриете дребните несъвършенства.
Дрехи в тъмни цветове
Колкото и да обичате черните дрехи, не позволявайте те да завладеят зимния ви гардероб. Тъмните дрехи акцентират върху всякакви петнаи несъвършенства по лицето. Така бръчките стават по-забележими, а тъмните кръгове – още по-изразени.
Какво да направите?
Повечетп хора предпочитат да носят тъмните цветове през зимата. Ако и вие сте един от тях, то най-лесния начин да добавите малко цвят в тоалета си, е да си купите шал в ярък нюанс, който не само ще освежи вида ви, но и ще подобри настроението ви.
Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 23, 2018 14:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.