Костадин Костадинов: „Хората са подвластни на пропагандата, която им обяснява, че няма надежда, че няма спасение“

Милена Митева
От Милена Митева юни 19, 2020 16:07

Костадин Костадинов: „Хората са подвластни на пропагандата, която им обяснява, че няма надежда, че няма спасение“

Акценти

  • Регионален вестник, # 24/908 година XVII, 19 - 25 юни 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Костадин Костадинов е български политик, историк, юрист-консултант и доктор по етнография – председател на политическа партия „Възраждане“ и общински съветник във Варна.
Автор е на няколко книги и документални филма.
От 2012 г. до 2013 г. е автор и водещ на предаването „За българската нация“ по телевизия СКАТ.
През 2015 година води предаване „Българската слава“ по телевизия Алфа.
През 2017 г. Костадинов защитава докторска степен по етнография в БАН.
Източник: Уикипедия

Днес дойдоха да Ви подкрепят българи, живеещи в други държави. Каква според Вас е причината хората в България да не го направят?
Тук в момента присъстват около 500-1000 човека, но причината е една и тя е много простичка. Още от времето на националното освободително движение винаги една голяма част от нашите сънародници са очаквали някой друг да свърши работата.
Васил Левски знаете, че има една такава фраза, която е много показателна за ситуацията в момента даже у нас в нашата страна: „Българина най-много обича свободата, но ако може някой да му я донесе на тепсия вкъщи до огнището“.
Огромна част от българските граждани не одобряват това, което се случва в страната, но са загубили надежда, че нещо зависи от тях и че нещо може да се случи и да го променят. Точно поради тази причина за тях надеждата, че нещо те самите биха могли да променят е вече почти напълно умряла.
Това е причината, поради която те трудно излизат. Още повече, че те не могат да си представят как така властта, която управлява вече 11 години, ще се оттегли и ще дойде някоя друга. Те казват: “Добре, кой ако не ГЕРБ?”. Ние им казваме: “Ние от „Възраждане”!”, а те казват: „Да, обаче вие сте слаби!”. Ние им отговаряме, че не ние сме слаби.
Дали сме слаби, или силни, зависи само от вас. Ако вие ни подкрепите, ще сме силни, ако не ни подкрепите, няма да сме.
Една голяма част от хората са подвластни на пропагандата, която им обяснява, че няма надежда, че няма спасение, че всичко общо взето е приключило и че това е едва ли не краят на историята и това, което се случва, ще се случва во веки веков.
Само че аз искам да им кажа следното нещо на всички тези мои сънародници, които мислят по този начин: Ако на 9 ноември вечерта някой беше казал, че на следващия ден българската комунистическа партия ще свали собствения си лидер и ще загуби управлението, което държи 45 години и държи и в момента със здрава силна, желязна власт, никой нямаше да повярва.
България се променя пред очите ни и аз съм сигурен, че в следващите месеци ни чакат много, много сериозни преобразувания. Самият факт, че в момента „Възраждане“ е репресирана от полицейски органи, че ни преследва ДАНС, че викат наши учредители, че ги разпитват, че указват натиск върху тях, за да се откажат от подписите за учредяването на „Възраждане“, че се опитват по административен път да заличат регистрацията ни, което е абсолютно безпрецедентно.
Знаете ли коя е последната насилствено заличена партия? БЗНС, която през 1946 г. комунистите заличават и обесват лидера ѝ Никола Петков.
Аз не бих се изненадал, ако управляващите са ни подготвили и други такива репресии, защото знаят, че единственият начин да се задържат във властта е този. Само че не могат да ни уплашат. Независимо дали сме много или малко. В битката се гледат храбрите и смелите. Гледа се качеството, а не количеството. Ще завърша с това, че има една много показателна фраза на Наполеон: „Предпочитам да имам армия от овце, водена от лъв, отколкото армия от лъвове водена от овца“.
Ние във “Възраждане” сме хора, които не се страхуваме да отстояваме това, което мислим и смятаме за правилно, и ще го отстояваме и ще победим, и ще управляваме България?

А как „Възраждане“ ще върне вярата на хората в управляващите?
С дела и личен пример!

Какви са очакванията Ви от тук нататък?
От тук нататък очакванията ни са да влезем в парламента на следващите избори и след това на следващите парламентарни избори да станем първа политическа сила и да управляваме страната.

Милена Митева
От Милена Митева юни 19, 2020 16:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама