Короната Мис „Рай“ остана в Любимец

Милена Митева
От Милена Митева юли 30, 2016 11:11

Короната Мис „Рай“ остана в Любимец

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 12/ 29 юли – 4 август 2016 година

Свързани публикации

Красавицата Ралица Сотирова се окичи с короната на „Мис Рай“ в Любимец. Тя участва в конкурса за красота на басейна в малкото градче с още 9 момичета от Свиленград, Пловдив и Харманли. Щастието за момичето бе двойно, тъй като тя спечели отличието на връх рожденият си ден – 21 юли.
Първа подгласничка на Сотирова стана Ивайла Боянова от Града на Белоногата, а втора бе Зорница Стоилова от Любимец.
В дефилетата си момичетата смениха спортно елегантни облекла, бански костюми и вечерни рокли. Представянето около басейна бе наблюдавано от над 200 гости и бе оценявано от 5 членен състав на жури, което по-късно награди отличените.
Лентата за Мис Чар журито присъди на №10 Виктория Щерева от Любимец. Мис Фотогеничност стана №9 Мойра Грудева от Свиленград. Мис Усмивка заслужи №7 София Добрева от същия град. Мис Прелест бе присъдена на Дениса Атанасова.
Приз за най-хубавото тяло бе връчен на Жана Андреева от Харманли с №5. Представителката на Пловдив с №4 – Диди Хаджиева стана носителка на титлата за Мис Величие. Най-грациозна бе №8 – Ивана Ненчева от Любимец.
Участничките бяха оценени от Андон Христов – председател на журито, Мария Кирякова, Георги Гочев, Ангел Тодоров и солистката на националния отбор по художествена гимнастика – Мария Матева. През антрактите гостите забавляваше Александра Драгова. Организатори на събитието бяха Петя Христова, Симона Михайлова и Виктор Алеков. Водещ на събитието бе Василена Шопова.

Какво споделиха за себе си една част от момичетата?

Мис „Рай“ - Ралица Сотирова

Мис „Рай“ – Ралица Сотирова

Родом съм от Любимец. От пети клас уча в Ямбол в математическа гимназия „Атанас Радев“, пълна отличничка съм. Догодина ще взимам пълна стипендия за успеха си. Занимавам се със спорт, тренирам усилено, бягам почти всеки ден. Обичам да тренирам. Освен спорта също така ходя на пеене.“, сподели победителката в конкурса.
„Винаги съм си мечтала да съм под прожекторите и да бъда балерина или художествена гимнастичка, манекенка, но така са се стичали обстоятелствата, че не са ме записвали.“, допълни красавицата.
„Никога не съм участвала на конкурси, защото съм много скромна, срамежлива и притеснителна, но от малка съм искала да съм Мис, да бъда като златните момичета или като балерините. Смятам, че заслужих наградата си с постоянния положен труд, със всичките рани и мазоли, които стигнаха до кръв. Със скромността и нежността.“, хвали се Ралица.
Пред Сакарнюз шестна- десетгодишното момиче сподели, че с победата си на връх рожденият й ден е зарадвала родителите си в САЩ: „Родителите ми са в Америка, работят, а мен, сестричката и братчето ми ни гледат бабите и дядо. Веднага се свързах с тях. Изключително много се зарадваха, разплакаха се, защото те знаят моите мечти и е много трудно да сме разделени, но се налага да работят и така да се грижат за нас, макар и от другия край на света. Заминаха за Америка откакто бяхме малки, но се връщат примерно за Коледа или за лятото, не им дават често отпуск. Трудно е. Дойдоха си за няколко години, построихме голяма къща и пак заминаха.
Като завършим, може да учим там, но бих останала да уча в България, а след това да се специализирам в чужбина. Аз съм изключително целеустремена и където и да уча, се старая и давам всичко от себе си . Надяваме се те да се върнат.

Подгласничка номер № 1 - Ивайла Боянова

Подгласничка номер № 1 – Ивайла Боянова

„На 14 години съм. Тази година издържах успешно матурите и ме приеха с английски и немски език, това беше една от мечтите ми. Другата ми бе да бъда приета да следвам медицина.“, сподели красавицата.
„През свободното си време обичам да се занимавам с народни танци. И друг път съм участвала в конкурси- това беше в началното училище и там бях на второ място. С труда, който положих, и с излъчването, което притежавам, спечелих наградата си в този конкурс. Искам да благодаря на организаторите и на момичетата за преживяните моменти с тях.“, допълни участничката.

Подгласничка номер №2 - Зорница Спирова

Подгласничка номер №2 – Зорница Спирова

„В момента работя като барман в заведение. Мечтая да обиколя света и скоро ще постигна мечтата си. Много се радвам, че журито ме избра, това е голяма чест за мен. До сега не съм участвала в конкурс, но много ми хареса.“, коментира пред Сакарнюз втората подгласничка.

 

 

 

Жана Андреева - Мис „Тяло“

Жана Андреева – Мис „Тяло“

„На 15 години съм и се занимавам с танци около 2 години. Учих 4 години в Испания, знам перфектно испански. Мога да свиря на флейта.“, сподели Андреева.
„Не съм участвала в други конкурси. Наградата не ми беше от значение, защото исках малко развлечение и забава. Не казвам, че исках да си губя времето с това, хареса ми, но не бях заради наградата, защото знаех, че няма да я получа. Важното е, че ми беше много забавно с момичетата и си създадох нови приятелства“, допълни тя.
За тайната на хубавото тяло Жани сподели, че ходи редовно на фитнес и тренира най-вече бедра и корем. „Много съм доволна от тялото си, иска се още работа но има време за всичко“, убедена е красавицата.

Мойра Грудева - Мис “Фотогеничност”

Мойра Грудева – Мис “Фотогеничност”

На 14 години съм. Сега не се занимавам с нищо. Преди ходих на спортни танци, имам много мечти, най-голямата ми е да стана компютърен инженер и модел. Разбира се, обичам да се снимам и то много, затова една от мечтите ми е модел.
Мисля да продължавам с конкурсите. Това все пак ми беше втори, в който участвах. Първият беше през 2008 година в Свиленград. Тогава бях на второ място и се класирах за малка Мис България, но не можах да отида поради контузия.
От конкурса “Мис Рай“ запазих много хубави спомени и емоции. Хубавото беше, че с момичетата бяхме приятелки, а не конкурентки и много се сближихме, благодарение на Симона, Виктор и Петя, които много ще ми липсват.

 

Милена Митева
От Милена Митева юли 30, 2016 11:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.