Концерт и дискусия: „Членството в ЕС-осезаемо за всеки” за 1 ноември в Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова ноември 2, 2017 15:21

Концерт и дискусия: „Членството в ЕС-осезаемо за всеки” за 1 ноември в Любимец

Стотици жители и гости на Любимец препълниха залата на читалище „Братолюбие”, за да отбележат Деня на народните будители. Празничната програма обедини на една сцена ученици от всички училища от града, самодейни колективи и читалищни състави.
Във фоайето на просветната институция бе представена презентация на тема: „Десет години България в Европейския съюз и Българското председателство на Съвета на ЕС“. Краткият филм се излъчи в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз и по повод предстоящото председателство на Съвета на ЕС през 2018 година и бе осигурен от Областна администрация Хасково.
За осезаемите резултати от присъединяването на България към европейското семейство говориха зам.-областният управител на Хасково Стефка Здравкова и кметът на общината Анастас Анастасов.
Тържествената програма започна с тематични откъси на най-запомнящите се фрази на видни български книжовници, просветители и борци за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал. В образите на Паисий Хилендарски, Васил Левски, Христо Ботев, Георги Раковски, Георги Бенковски, Иван Вазов и Захари Стоянов влязоха ученици от 11 и 12 клас на СУ „Ж. Терпешев“, които се превъплътиха в своите герои и с достойнство и чест рецитираха крилатите думи. В края на рецитала, по възрожденски, героите се заклеха, „че ще удържат и изпълнят всичките свети задължения и завети“ и завършиха с думите на Николай Хайтов „И главата ми да отсекат, пак ще викам „Да живее България“.
Тези думи бяха аплодирани от публиката.
Концертът завърши с изпълнение на ТС „Сакарци“.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова ноември 2, 2017 15:21
Напиши коментар

1 Коментар

  1. II ноември 3, 11:05

    Фарс.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.