Контрабандни цигари в кутии от сок откриха на Капитан Андреево

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 4, 2015 18:41

Контрабандни цигари в кутии от сок откриха на Капитан Андреево

Акценти

  • Цигарите се оказали собственост на дами, които заявили, че са закупили тютюневите изделия от Одрин и ги укрили

Свързани публикации

За контрабандни цигари в кутии от сок и фабрични кухини на автомобили, открити от митничарите на Капитан Андреево, съобщават от пресцентъра на Агенция Митница. При един от случаите акцизната стока е открита в микробус с пловдивска регистрация, влизащ в страната. Той е управляван от български гражданин, а с него са пътували и две дами. Те заявили, че не пренасят нищо за деклариране, но превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка. При нея в личния багаж, в кутии от сок и в предните подкалници са открити общо 1 330 кутии /26 600 къса/ цигари от различни марки,  всички без акцизен бандерол. Цигарите се оказали собственост на дамите, които заявили, че са закупили тютюневите изделия от Одрин и ги укрили.

При други два случая в два леки автомобили, с българска регистрация, митническите служители откриват общо 584 кутии  /11 680 къса/, укрити в  хлебни питки, в пакети от мокри кърпи  и фабричните кухини на  вратите на единия от  автомобилите.

Само за първите три дни на февруари при щателни митнически проверки  са задържани  близо 5000  кутии /100 000 къса/ цигари без акцизен бандерол,  за което са съставени 14 акта, а от 24 пътници са иззети 2 089 кутии /41 780 къса/ цигари, тъй като акцизните стоки са превишавали нормата за безмитен внос от 2 кутии, съобщават от митниците.

Снимки: Митница.

sigari v stekove sokove

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 4, 2015 18:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.