Контрабандни цигари в кутии от сок откриха на Капитан Андреево

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 4, 2015 18:41

Контрабандни цигари в кутии от сок откриха на Капитан Андреево

Акценти

  • Цигарите се оказали собственост на дами, които заявили, че са закупили тютюневите изделия от Одрин и ги укрили

Свързани публикации

За контрабандни цигари в кутии от сок и фабрични кухини на автомобили, открити от митничарите на Капитан Андреево, съобщават от пресцентъра на Агенция Митница. При един от случаите акцизната стока е открита в микробус с пловдивска регистрация, влизащ в страната. Той е управляван от български гражданин, а с него са пътували и две дами. Те заявили, че не пренасят нищо за деклариране, но превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка. При нея в личния багаж, в кутии от сок и в предните подкалници са открити общо 1 330 кутии /26 600 къса/ цигари от различни марки,  всички без акцизен бандерол. Цигарите се оказали собственост на дамите, които заявили, че са закупили тютюневите изделия от Одрин и ги укрили.

При други два случая в два леки автомобили, с българска регистрация, митническите служители откриват общо 584 кутии  /11 680 къса/, укрити в  хлебни питки, в пакети от мокри кърпи  и фабричните кухини на  вратите на единия от  автомобилите.

Само за първите три дни на февруари при щателни митнически проверки  са задържани  близо 5000  кутии /100 000 къса/ цигари без акцизен бандерол,  за което са съставени 14 акта, а от 24 пътници са иззети 2 089 кутии /41 780 къса/ цигари, тъй като акцизните стоки са превишавали нормата за безмитен внос от 2 кутии, съобщават от митниците.

Снимки: Митница.

sigari v stekove sokove

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 4, 2015 18:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.