Контрабандна валута за над 200 000 лева задържаха митнически

Сакар нюз
От Сакар нюз април 26, 2018 09:38

Контрабандна валута за над 200 000 лева задържаха митнически

Акценти

  • И в свата случая притежателите са с турски произход, но живеещи в Щвейцария и Англия

Свързани публикации

Контрабандна валута с левова равностойност 203 072 лева иззели митническите и гранични служители на Капитан Андреево при два случая. От пресцентъра съобщават, че при първия недекларираните пари са открити при проверка на лек автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин. Автомобилът с марка Форд „GALAXY“ е пристигнал на пункта и е пътувал за Швейцария на 24 април  около 22:00 часа. Шофьорът и неговият спътник са отговорили на въпросите на митническите служители, че не внасят нищо за деклариране. Автомобилът е бил отклонен за щателна митническа проверка, при която в жабката на автомобила, в непрозрачен полиетиленов плик, са открити, недекларирани 81 000 швейцарски франка в различни купюри с обща левова равностойност  132 637 лева.

При друг случай на 25 април, пок там са задържали 31 500 недекларирани британски лири в различни купюри с левова равностойност 70 435 лева. Контрабандната валута е открита в личния багаж на британски гражданин с турски произход, пътуващ от Великобритания през България за Турция в лек автомобил Porshe.

Контрабандната валута подлежи на отнемане в полза на държавата.

При предишет случай през лятото на 2017 година на Капитан Андреево задържаха хиляди долари, в чанта, носена от непълнолетно дете.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз април 26, 2018 09:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама