Контрабандна валута за над 200 000 лева задържаха митнически

Сакар нюз
От Сакар нюз април 26, 2018 09:38

Контрабандна валута за над 200 000 лева задържаха митнически

Акценти

  • И в свата случая притежателите са с турски произход, но живеещи в Щвейцария и Англия

Свързани публикации

Контрабандна валута с левова равностойност 203 072 лева иззели митническите и гранични служители на Капитан Андреево при два случая. От пресцентъра съобщават, че при първия недекларираните пари са открити при проверка на лек автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин. Автомобилът с марка Форд „GALAXY“ е пристигнал на пункта и е пътувал за Швейцария на 24 април  около 22:00 часа. Шофьорът и неговият спътник са отговорили на въпросите на митническите служители, че не внасят нищо за деклариране. Автомобилът е бил отклонен за щателна митническа проверка, при която в жабката на автомобила, в непрозрачен полиетиленов плик, са открити, недекларирани 81 000 швейцарски франка в различни купюри с обща левова равностойност  132 637 лева.

При друг случай на 25 април, пок там са задържали 31 500 недекларирани британски лири в различни купюри с левова равностойност 70 435 лева. Контрабандната валута е открита в личния багаж на британски гражданин с турски произход, пътуващ от Великобритания през България за Турция в лек автомобил Porshe.

Контрабандната валута подлежи на отнемане в полза на държавата.

При предишет случай през лятото на 2017 година на Капитан Андреево задържаха хиляди долари, в чанта, носена от непълнолетно дете.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз април 26, 2018 09:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.