Контрабанден тютюн и фалшиви тениски не влезнаха в България

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 12, 2014 16:01

Контрабанден тютюн и фалшиви тениски не влезнаха в България

Акценти

  • Камионът е с турска регистрация, пътуващ от Турция за Босна и Херцеговина
  • Митническите служители открили още и 240 тениски и футболни комплекти, носещи логото на Adidas и Nike,

Свързани публикации

Опит за пренасяне на 129 кг контрабанден тютюн за наргиле, текстилни изделия и парфюми, фалшификати на световноизвестни марки, са предотвратили митническите служители на Капитан Андреево.

Те селектирали за щателна проверка  камион с турска регистрация, пътуващ от Турция за Босна и Херцеговина. Пред митническите служители шофьорът представил редовни документи,  удостоверяващи превозването на 110 вида стоки, опаковани в 341 кашона. Поради съмнение камионът е насочен за пролъчване с рентгенова апаратура, след което е направена и физическа проверка на товарното помещение. Установено е, че сред декларираната стока има и пет кашона, пълни с половинкилограмови разфасовки тютюн за наргиле от марката „Al Fakher“.

Общото количество на открития и задържан недеклариран тютюн за наргиле е 129 кг , а дължимият за него акциз е 19 600 лв.

При проверката митническите служители открили още и 240 тениски и футболни комплекти, носещи  логото на Adidas и Nike, както и 145 парфюма и тоалетни води от различни марки.

На шофьора на камиона, турски гражданин, с инициали З.Г., е съставен акт, а по случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Свиленград, се съобщава от техния бюлетин.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 12, 2014 16:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.