Конкурсът „Жената-любима и майка” стартира да 12-та поредна година

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 9, 2017 18:19

Конкурсът „Жената-любима и майка” стартира да 12-та поредна година

Акценти

  • Творбите за участие се приемат до 28 февруари 2017 година
  • Победителите ще бъдат обявени и наградени на 17 март

Свързани публикации

В Свиленград ще се състои XII издание на Националният поетичен конкурс „Жената-любима и майка”. То е обявено на официалната интернет страница на община Свиленград – www.svilengrad.bg, където е публикуван и неговият регламент. Организаторите са община Свиленград, НЧ „Просвета 1870” и Съюзът на българските писатели.

Конкурсът е за поети, които не членуват в Съюза на българските писатели.

Участниците се разделят в две възрастови групи – от 12 до 18 години и над 18 години. Всеки автор може да участва с до 3 стихотворения. Творбите се изпращат по куриер, по поща, на електронен адрес или на място: гр. Свиленград, 6500, обл. Хасково, бул. „България” 69А, Народно читалище „Просвета 1870” – за поетичния конкурс, e-mail: nchprosveta@abv.bg; тел. 0379 71371.

Стихотворенията ще бъдат оценявани от тричленно жури, в което участва поетът Ивайло Балабанов. Най-добрите творби ще бъдат отличени с грамоти, а победителите ще получат парични награди, осигурени от община Свиленград и съпругата на кмета Георги Манолов – Елена Манолова, която е инициатор и спонсор на събитието. Класираният на първо място във втора възрастова група получава и специалната статуетка, символ на конкурса.

Творбите за участие се приемат до 28 февруари 2017 година.

Победителите ще бъдат обявени и наградени на 17 март 2017 г. на тържествена церемония, която по традиция ще се състои в Шато “Катаржина Естейт” с. Мезек, от 15.00 часа.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 9, 2017 18:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.