Конифискуваха цигари на пътници, превишили многократно нормите за внос

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 19, 2018 07:44

Конифискуваха цигари на пътници, превишили многократно нормите за внос

Акценти

  • 37 800 къса е общото количество контрабандната стока открита в автобус с българска регистрация.

Свързани публикации

Митничари конфискуваха контрабандни цигари от пътници, които са превишили нормите за внос, съобщиха от Агенция Митници. Те са били в български автобус с 55 пътници влизащ в страната от Турция на 10 ноември около 21:00 часа. Част от пътуващите декларирали пред митническите служители, че пренасят цигари. Те били задържани заради превишаване на нормите за безмитен внос от две кутии. Митническите служители отделили превозното средство за щателна проверка, при която установили, че девет пътници са укрили на различни места, в личния си багаж, 11 200 къса /560 кутии/ цигари без акцизен бандерол.

В хода на проверката, в багажното отделение на автобуса, са намарени още 26 600 къса /1330 кутии/ цигари от седем различни марки, по-голяма част, от които  ММ и Кarelia. За тях е съставен акт на шофьора на автобуса по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

През миналия месец на пункта Капитан Петко войвода бяха конфискувани голямо количество контабандни цигари.

Общо 91 260 къса /4563 кутии/ цигари без бандерол са задържали за две денонощия митнически служители на МП Капитан Андреево. 57 400 къса /2 870 кутии/ цигари са открити при щателни митнически проверки, основно във фабричните кухини на превозни средства, селектирани по метода „анализ на риска“. 33 860 къса /1693 кутии/ цигари са иззети от 75  преминаващи пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии, се казва в съобщението на Агенция Митници.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 19, 2018 07:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 147 892 преглеждания