Конфискуваха цигари, скрити в тапицерията на камион

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 14, 2016 12:33

Конфискуваха цигари, скрити в тапицерията на камион

Акценти

  • От митницата обобщават, че от началото на месец юли до момента митническите служители на Капитан Андреево са задържали близо 280 000 къса

Свързани публикации

За 23 720 къса контрабандни цигари открити и задържани от митническите служители на пункта Капитан Андреево, съобщават от Агенция Митници.

Те се били намерени при щателни митнически проверки на три товарни автомобила. Единият е пловдивска регистрация, влизащ в страната от Турция. В него са открити 12 520 къса без акцизен бандерол укрити в цялата тапицерия на шофьорската кабина. Те са от марките „J&J“, „Ashima“ и „MM slims“.

Цигарите, собственост на шофьора на камиона, са задържани и му е съставен акт по Закона за митниците. За обезпечаване на евентуално вземане по съставения акт от нарушителя е иззета сумата от 400 евро.

При други два случая, при проверка на товарни автомобили, единият с българска, а другият с турска регистрация, влизащи в страната от Турция, митническите служители са открили на различни места, в естествените кухини на шофьорските кабини, общо 11 200 къса цигари без български акцизен бандерол.

От митницата обобщават, че от началото на месец юли до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 280 000 къса /14 000 кутии/ цигари без български акцизен бандерол. От 254 преминали пътници са иззети 8335 кутии /166700 къса/ цигари, закупени от Република Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода анализ на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открили 5 309 кутии /106 180 къса/, за които са съставени 47 акта, се казва в тяхното съобщение.

Снимка: Агенция Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 14, 2016 12:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама