Конфискуваха цигари на иранец, скрити в туби от перилен препарат

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 26, 2017 14:06

Конфискуваха цигари на иранец, скрити в туби от перилен препарат

Акценти

  • Тютюневите изделия са иззети
  • На шофьора е съставен акт по Закона за митниците
  • Иззета сумата от 1400 евро за обезпечаване на евентуални вземания по съставения акт.

Свързани публикации

За 10 000 къса контрабандни цигари открити от митническа мобилна група на Капитан Андреево, се казва в съобщение на Агенция Митници. Те са били в товарен автомобил с иранска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът, ирански гражданин, представил редовни документи за превозваната стока, но въпреки това камионът е отделен за проверка с рентгенова апаратура. След пролъчването и последвалата физическа проверка се установило, че по цялата дължина, отдолу от външната страна на товарното помещение, са залепени пластмасови туби от течен перилен препарат. В тях вместо перилен препарат, са открити 500 кутии (10 000 къса) контрабандни цигари от марката „Victory slims deluxe“ без бандерол.
Тютюневите изделия са иззети, а на шофьора е съставен акт по Закона за митниците като му е иззета сумата от  1400 евро за обезпечаване на евентуални вземания по съставения акт.
От началото на година до момента митническите служители на Капитан Андреево са задържали 274 260 къса /13 713 кутии/ безакцизни цигари. Иззети са 7798 кутии /155 960 къса/ цигари, закупени от Турция от 222 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открили 118 300 къса /5915 кутии / цигари, за които са съставени общо 62 акта, се казва в съобщението на митницата.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 26, 2017 14:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама