Комисия ще предотвратява задръстванията на Е80 през лятото

Сакар нюз
От Сакар нюз април 25, 2015 10:19

Комисия ще предотвратява задръстванията на Е80 през лятото

Със заповед на областния управител на област Хасково ще бъде създадена Междуведомствена комисия, която да изготви протокол с мерки за справяне с повишения автомобилен трафик и очакваните задръствания на ГКПП Капитан Андреево през идните месеци. За това съобщиха от Областна администрация – Хасков Това бе решено на работна среща, свикана отДобри Беливанов, в която взеха участие директорът на ОД на МВР комисар Ангел Цанков, представители на ОПУ, Агенцията по безопасност на храните, Агенция „Митници“ и други институции.

Тези мерки са належащи предвид на това, от май месец започва увеличение на леко и тежкотоварния трафик, минаващ през ГКПП Капитан Андреево. В тесния участък преди пункта се образуват опашки от ТИР-ове, което е предпоставка освен за задръствания и за пътни инциденти. Междуведомствената комисия ще търси решение, като едно от възможните е организация на движението и намаляване на скоростта в участъка преди стеснението.

На срещата господин Беливанов сподели, че е пред завършване проектната документация за временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница. След това ще започнат строителните дейности по протежението на съоръжението на територията на нашата област, което е 33.6 км. Това всъщност е и най-малкия участък от трите области, които ще строят съоръжението, но пък именно тук преминават най-много чужденци. Очаква се до 2-3 месеца той да бъде завършен изцяло, се казва в съобщението на ОблА.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 25, 2015 10:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.