Комисия ще предотвратява задръстванията на Е80 през лятото

Сакар нюз
От Сакар нюз април 25, 2015 10:19

Комисия ще предотвратява задръстванията на Е80 през лятото

Акценти

  • Очаква се задръстванията да започнат през юни

Свързани публикации

Със заповед на областния управител на област Хасково ще бъде създадена Междуведомствена комисия, която да изготви протокол с мерки за справяне с повишения автомобилен трафик и очакваните задръствания на ГКПП Капитан Андреево през идните месеци. За това съобщиха от Областна администрация – Хасков Това бе решено на работна среща, свикана отДобри Беливанов, в която взеха участие директорът на ОД на МВР комисар Ангел Цанков, представители на ОПУ, Агенцията по безопасност на храните, Агенция „Митници“ и други институции.

Тези мерки са належащи предвид на това, от май месец започва увеличение на леко и тежкотоварния трафик, минаващ през ГКПП Капитан Андреево. В тесния участък преди пункта се образуват опашки от ТИР-ове, което е предпоставка освен за задръствания и за пътни инциденти. Междуведомствената комисия ще търси решение, като едно от възможните е организация на движението и намаляване на скоростта в участъка преди стеснението.

На срещата господин Беливанов сподели, че е пред завършване проектната документация за временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница. След това ще започнат строителните дейности по протежението на съоръжението на територията на нашата област, което е 33.6 км. Това всъщност е и най-малкия участък от трите области, които ще строят съоръжението, но пък именно тук преминават най-много чужденци. Очаква се до 2-3 месеца той да бъде завършен изцяло, се казва в съобщението на ОблА.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 25, 2015 10:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама