Колко лева “тежи” чантата на ученика за първи клас

Милена Митева
От Милена Митева септември 17, 2016 09:52

Колко лева “тежи” чантата на ученика за първи клас

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 17/ 16-21 септември 2016 година

Свързани публикации

Чантата на първокласниците “тежи” близо 240 лева. Тази сума се получава от покупката на раници, моливници и пособия на средни цени. Тя може да олекне с до 50 лева, ако родителите предпочетат по-евтини и некачествени продукти и консумативи.
Цените на раниците за първокласници започват от 30 лева и достига до 160 лева. Ако приемем, че родителите закупят чанта от 100 лева, те ще трябва да я напълнят с пособия за над още 140. Помагалата за първокласниците са на цени от 35 до 40 лева, в зависимост от издателствата, предпочетени от учебните заведения. По справката на Сакарнюз, само моливника на малчуганите излиза 30 лева. Ако купувачите го закупят на средна цена 10 лева, той трябва да бъде зареден с флумастри, ножичка, гумичка острилка четки, цветни моливи, черни моливи, химикали. Сумата, на която излизат консумативите, е 20 лева.
За гланцови блокчета, скицници, лепила, пластелин, дъска, ножче и водни бои са необходими още поне 10 лева. За тетрадки, облечки и етикети бюджетът за септември олеква с още 30 лева.
Еднократната помощ за първокалсници, която повече родители получават от “Социално подпомагане” е достатъчна само за раниците и консумативите в нея. За останалите потребности на децата, те трябва да разчитат на семейния бюджет.

60% от родителите на първокласниците предпочитат интернет пазаруването. Те имат възможност по-всяко време да  разгледат, изберат и съпоставят асортименти и цени в различните онлайн магазини, както и да направят своята поръчка.

Милена Митева
От Милена Митева септември 17, 2016 09:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 925 692 преглеждания