Колекция от 13 графики са включени в димитровградския календар

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 7, 2018 13:20

Традиционния официален календар на община Димитровград бе представен в лятната читалня на библиотеката, съобщават от dariknews.
Той е уникален с това, че е единственият, който започва от септември 2018 г. и продължава до септември 2019 г. Всяка година луксозният календар е с различна тема. Този път той включва графики от фонда на галерията, подбрани от куратора Стефан Чурчулиев и заснети от фотографа Ники Пандев.
Календарът представи уредникът на димитровградската галерия „Петко Чурчулиев“ Антоанета Станчева. Той започва с графика на димитровградския художник Надежда Стойнева – дългогодишен уредник на галерията. Тя е подготвила и първия по-добен календар, припомни директорът на музея Елена Георгиева. Тази година са включени общо 13 творби, като сред тях са също работи на Георги Стойнев, почетния гражданин Христо Панев, академик Румен Скорчев и Павлина Боботанова-Копано и др.
Това е 11-то издание на луксозния димитровградски календар, припомни кметът Иво Димов. Той отбеляза, че изданието е уникално и нестандартно, какъвто е и градът, като благодари на всички, взели участие в подготвянето му.
Експозиция на открито с 11-те календара, издавани от 2008 г. до момента, подредиха в лятната читалня от историческия музей. Сред първите, които разгледаха мини изложбата, бяха гостите от 5-те чуждестранни делегации.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 7, 2018 13:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама