„Коледно желание за живот“ обедини дарители в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева декември 27, 2018 13:45

„Коледно желание за живот“ обедини дарители в Харманли

Акценти

  • По време на коледните концерти, състояли се три поредни вечери в НЧ „Дружба“ бе поставена дарителска кутия за Ангел. В нея събраната сума бе 88,05 лв.

Свързани публикации

Детски градини и училища в Харманли се обединиха в благотворителна

кампания „Коледно желание за живот“. Събраната сума от инициативата е 3 999 лв. С нея ще бъдат подпомогнати две деца от Града на Белоногата.

В НУ “Отец Паисий“ от коледния благотворителен базар и други училищни начинания бяха събрани общо 570 лв., като 100 от тях бяха дарени от бизнесмена Никола Вълев. Към тази сума бяха прибавени още близо 290 лв., събрани за Ангел Гачев в началото на учебната година – общо 860 лв.

Той е възпитаник на това учебно заведение и пожеланията за него са да се върне в клас, час по-скоро.

В дарителската инициатива се включи и ДГ “Ален мак“, които подпомогнаха 7-годишният Ангел със 170 лв. Събраната сума от ДГ „Пролет“ е 273 лв. Те също отиват за лечението на момчето.

Възпитаниците на СУ “Неофит Рилски“ откликнаха на каузата с 510 лв. Техните пожелания към първокласника са да бъде здрав, а лечението му успешно.

Благотворителният базар в ОУ „Иван Вазов“ се състоя в рамките на една седмица. От него бяха събрани 905 лева. Учениците подготвиха сувенири в часовете по технологии и предприемачество под ръководството на своите класни ръководители в начален етап и на госпожа Денка Вълканова в прогимназиален етап. Децата със специални образователни потребности също взеха участие в базара, заедно със своите ресурсни учители.

В НУ “Алеко Константинов“ събраната сума бе 1 281, 08 лв. Тя ще бъде разделена между две деца с нужда от скъпоструващо лечение – Ангел Гачев и Йордан Колев.

По време на коледните концерти, състояли се три поредни вечери в НЧ „Дружба“ бе поставена дарителска кутия за Ангел. В нея събраната сума бе 88,05 лв.

Милена Митева
От Милена Митева декември 27, 2018 13:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама