„Коледна трапеза“ събра над 3000 лв. за лечението на дете

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 19, 2019 15:38

„Коледна трапеза“ събра над 3000 лв. за лечението на дете

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #47/176, 20 декември 2019 г. – 9 януари 2020 г.

Свързани публикации

„Коледна трапеза – Подкрепа за Ици“ събра 3 326 лв., като 90 лв. от тях са от картини от изложбата на децата от Центъра за социални рехабилитация и интерграция (ЦСРИ).
Благотворителната проява, част от програмата за Коледно-Новогодишните празници в община Тополовград се състоя на 12 декември в читалището в Тополовград. Над 100 бяха предоставените за благотворителната томбола хранителни и други продукти на местни производители и гражданите. Месни био продукти бяха предоставени от зам.-кмета Хараламби Мочев, сем. Маргарита и Георги Георгиеви предоставиха свински бут, а сем. Гинка и Петър Саламурови – шаран.
Най-интересното започна с тегленето на томболата, което умело водеха Гергана Стоева и Ангел Крумов с помощта на момичета от танцовия състав „Луди Млади“. Билетите теглеха Дара Терзиева и Йоан Палазов. Голямата печалба, печено прасенце, осигурена от кмета Божин Божинов, спечели Златка Христова. Тя я дари за социално слаби семейства.
В началото програма изнесоха съставите детски хор „Медени звънчета“, с ръководител Людмила Янева и детски състав за Художествено слово „Сладкодумци“, с ръководител Тонка Славкова.
Всички средства от томболата ще бъдат предоставени за продължаване лечението на 4-годишния Христиан Христов от Тополовград. Много от хората, спечелили хранителни продукти, ги дариха за социално слаби граждани и семейства от общината.
Организаторите от Община Тополовград и читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ благодариха на всички за участието и подкрепата на малкия Ици.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 19, 2019 15:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.