„Коледна трапеза“ събра над 3000 лв. за лечението на дете

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 19, 2019 15:38

„Коледна трапеза“ събра над 3000 лв. за лечението на дете

„Коледна трапеза – Подкрепа за Ици“ събра 3 326 лв., като 90 лв. от тях са от картини от изложбата на децата от Центъра за социални рехабилитация и интерграция (ЦСРИ).
Благотворителната проява, част от програмата за Коледно-Новогодишните празници в община Тополовград се състоя на 12 декември в читалището в Тополовград. Над 100 бяха предоставените за благотворителната томбола хранителни и други продукти на местни производители и гражданите. Месни био продукти бяха предоставени от зам.-кмета Хараламби Мочев, сем. Маргарита и Георги Георгиеви предоставиха свински бут, а сем. Гинка и Петър Саламурови – шаран.
Най-интересното започна с тегленето на томболата, което умело водеха Гергана Стоева и Ангел Крумов с помощта на момичета от танцовия състав „Луди Млади“. Билетите теглеха Дара Терзиева и Йоан Палазов. Голямата печалба, печено прасенце, осигурена от кмета Божин Божинов, спечели Златка Христова. Тя я дари за социално слаби семейства.
В началото програма изнесоха съставите детски хор „Медени звънчета“, с ръководител Людмила Янева и детски състав за Художествено слово „Сладкодумци“, с ръководител Тонка Славкова.
Всички средства от томболата ще бъдат предоставени за продължаване лечението на 4-годишния Христиан Христов от Тополовград. Много от хората, спечелили хранителни продукти, ги дариха за социално слаби граждани и семейства от общината.
Организаторите от Община Тополовград и читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ благодариха на всички за участието и подкрепата на малкия Ици.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 19, 2019 15:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама