„Коледна магия, скрита в кутия” даде старт на празниците в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева декември 8, 2017 10:49

„Коледна магия, скрита в кутия” даде старт на празниците в Харманли

С концерт – спектакъл бяха запалени светлините на Коледното дърво в центъра на Харманли.
Тържеството се състоя в последния ноемврийски ден пред погледите на стотици хора. За доброто настроение на присъстващите заслуги имаха талантите на Марияна Панайотова – ДВГ„Сладурани” и зумба – танцьорите на Наталия Василева към ОУ ”Иван Вазов”. Те пяха и танцуваха, изпълвайки указанията на гигантски „джуджета” Елфи и Елфо, които Дядо Коледа им е пратил за създаване на весело настроение.
Пред погледите на всички се появи и Снежанка, която разказа, че изгубила белобрадия старец в снежна преспа. Децата с нетърпение очакваха да видят поне какъв подарък е оставил под елхата за тях. За тяхна изненада от там се появи Дядо Коледа. Той разказа, че пристига от Лапландия и напомни на малките и вече пораснали деца, че трябва да напишат своите писма и да не спират да мечтаят, защото на Коледа мечтите се сбъдват.
Кметът на общината Мария Киркова пожела на своите съграждани много настроение през празничния месец декември, весели и споделени празници.
Кулминацията на тържеството бе когато малки и големи започнаха обратното отброяване преди запалването на светлините на Коледната елха. След като тя заблестя, небето бе осветено от празнична заря.
Още няколко събития включва празничната програма в Града на Белоногата до настъпването на Нова година.
На 19 и 20 декември (вторник и сряда) от 14,00 до 18,00 часа на „Коледни вълшебства” в библиотека на Културния център ще бъдат изработени сурвачки. Организаторите са подготвили още много творчески занимания, както и прожекции на Коледни филми.
На 23 декември, събота, от 11,00 часа на площад „Възраждане” ще има празничен концерт „В очакване на Рождество”, с участието на коледари.
На 31 декември, неделя, от 23,00 часа в центъра ще се състои празничното веселие „Заедно в новогодишната нощ.

 

 

Милена Митева
От Милена Митева декември 8, 2017 10:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама