„Коледна магия, скрита в кутия” даде старт на празниците в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева декември 8, 2017 10:49

„Коледна магия, скрита в кутия” даде старт на празниците в Харманли

С концерт – спектакъл бяха запалени светлините на Коледното дърво в центъра на Харманли.
Тържеството се състоя в последния ноемврийски ден пред погледите на стотици хора. За доброто настроение на присъстващите заслуги имаха талантите на Марияна Панайотова – ДВГ„Сладурани” и зумба – танцьорите на Наталия Василева към ОУ ”Иван Вазов”. Те пяха и танцуваха, изпълвайки указанията на гигантски „джуджета” Елфи и Елфо, които Дядо Коледа им е пратил за създаване на весело настроение.
Пред погледите на всички се появи и Снежанка, която разказа, че изгубила белобрадия старец в снежна преспа. Децата с нетърпение очакваха да видят поне какъв подарък е оставил под елхата за тях. За тяхна изненада от там се появи Дядо Коледа. Той разказа, че пристига от Лапландия и напомни на малките и вече пораснали деца, че трябва да напишат своите писма и да не спират да мечтаят, защото на Коледа мечтите се сбъдват.
Кметът на общината Мария Киркова пожела на своите съграждани много настроение през празничния месец декември, весели и споделени празници.
Кулминацията на тържеството бе когато малки и големи започнаха обратното отброяване преди запалването на светлините на Коледната елха. След като тя заблестя, небето бе осветено от празнична заря.
Още няколко събития включва празничната програма в Града на Белоногата до настъпването на Нова година.
На 19 и 20 декември (вторник и сряда) от 14,00 до 18,00 часа на „Коледни вълшебства” в библиотека на Културния център ще бъдат изработени сурвачки. Организаторите са подготвили още много творчески занимания, както и прожекции на Коледни филми.
На 23 декември, събота, от 11,00 часа на площад „Възраждане” ще има празничен концерт „В очакване на Рождество”, с участието на коледари.
На 31 декември, неделя, от 23,00 часа в центъра ще се състои празничното веселие „Заедно в новогодишната нощ.

 

 

Милена Митева
От Милена Митева декември 8, 2017 10:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.