Коледен концерт зарадва харманлийци преди празниците

Милена Митева
От Милена Митева януари 9, 2018 00:38

Коледен концерт зарадва  харманлийци преди празниците

Самодейците от НЧ ”Дружба 1870” Харманли зарадваха жителите на Харманли с Коледен концерт. Той се състоя на 20 декември.
Програмата бе открита от хор за школувано пеене ”Славей”, с диригент Младен Станев, корепетитор Галина Терзиева и хормайстор Жермина Михова. В концерта се изяви и Косара Тенева, която изпя песента “Алелуя”. Възпитаникът на Руси Стайков – Петър Димов, изсвири на китара “Романс на Фредерик” от Клаус Шиндлер. Децата от публиката се зарадваха на хитовата песен на Сой Луна “Музика ен ти” в изпълнение на Тейлър.
И това тържество не премина без изява на възпитаниците на Наталия Василева, които посещават зумба занятия. Те представиха “Коледен валс”.
Малки и големи „Щастливци” честитиха настъпващите празници на присъстващите и отбелязаха своя 21 рожден ден.
Катерина Лозкова и Ивелина Белянова от Студио за модерен балет “Ритъм” представиха балетно изпълнение. С “Коледата е за всички” на сцената блеснаха и малките възпитаници на Галина Станкова.
Песента “Истина”, изпята от Микаела Борисова, също звуча за публиката.
С индивидуални изпълнения в този концерт се изявиха Борислав Борисов с “Я свободен” и Йехая Желязкова с “Запяла е хубава Йордана”.
На гъдулка Джоана Димова представи “Беличанско хоро”.
Публиката аплодира и Христо Генев, който с гайда изсвири “Странджанско хоро” и Никола Кирилов за „Криво Садовско хоро“ на акордеон.
Участие в този концерт взеха и трио певици към детска музикална школа, фолклорен клуб “Загрей” с ръководител Паулина Христова, ДТС ”Хорищенче” на Хисто Христов и талантите на Панайот Панайотов – Гергина Пейкова и Изабелла Лекова, които закриха програмата.

Община Харманли получи 991 000 лева безвъзмездна финансова помощ от държавата за ремонт на НЧ „Дружба 1870“ в Харманли. Средствата са отпуснати с Постановление на Министерски съвет и са преведени по сметката на общината.
Културната институция в града има спешна нужда от ремонт и обновяване за нормалното протичане на дейността на читалищните дейци, деца, младежи и самодейци от града – мотивираха искането си за отпущането на финансовата помощ от ръководството на Община Харманли.

Милена Митева
От Милена Митева януари 9, 2018 00:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.