Коледен концерт зарадва харманлийци преди празниците

Милена Митева
От Милена Митева януари 9, 2018 00:38

Коледен концерт зарадва  харманлийци преди празниците

Самодейците от НЧ ”Дружба 1870” Харманли зарадваха жителите на Харманли с Коледен концерт. Той се състоя на 20 декември.
Програмата бе открита от хор за школувано пеене ”Славей”, с диригент Младен Станев, корепетитор Галина Терзиева и хормайстор Жермина Михова. В концерта се изяви и Косара Тенева, която изпя песента “Алелуя”. Възпитаникът на Руси Стайков – Петър Димов, изсвири на китара “Романс на Фредерик” от Клаус Шиндлер. Децата от публиката се зарадваха на хитовата песен на Сой Луна “Музика ен ти” в изпълнение на Тейлър.
И това тържество не премина без изява на възпитаниците на Наталия Василева, които посещават зумба занятия. Те представиха “Коледен валс”.
Малки и големи „Щастливци” честитиха настъпващите празници на присъстващите и отбелязаха своя 21 рожден ден.
Катерина Лозкова и Ивелина Белянова от Студио за модерен балет “Ритъм” представиха балетно изпълнение. С “Коледата е за всички” на сцената блеснаха и малките възпитаници на Галина Станкова.
Песента “Истина”, изпята от Микаела Борисова, също звуча за публиката.
С индивидуални изпълнения в този концерт се изявиха Борислав Борисов с “Я свободен” и Йехая Желязкова с “Запяла е хубава Йордана”.
На гъдулка Джоана Димова представи “Беличанско хоро”.
Публиката аплодира и Христо Генев, който с гайда изсвири “Странджанско хоро” и Никола Кирилов за „Криво Садовско хоро“ на акордеон.
Участие в този концерт взеха и трио певици към детска музикална школа, фолклорен клуб “Загрей” с ръководител Паулина Христова, ДТС ”Хорищенче” на Хисто Христов и талантите на Панайот Панайотов – Гергина Пейкова и Изабелла Лекова, които закриха програмата.

Община Харманли получи 991 000 лева безвъзмездна финансова помощ от държавата за ремонт на НЧ „Дружба 1870“ в Харманли. Средствата са отпуснати с Постановление на Министерски съвет и са преведени по сметката на общината.
Културната институция в града има спешна нужда от ремонт и обновяване за нормалното протичане на дейността на читалищните дейци, деца, младежи и самодейци от града – мотивираха искането си за отпущането на финансовата помощ от ръководството на Община Харманли.

Милена Митева
От Милена Митева януари 9, 2018 00:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.