Кои се надяват на Програмата Интеррег за ТГС България – Турция?

Сакар нюз
От Сакар нюз април 14, 2018 07:48

Кои се надяват на Програмата Интеррег за ТГС България – Турция?

Кои общини са кандидатствали по програмата за трансгранично сътрудничество с Турция. „Културни мостове през вековете” е първият проект, по който Община Харманли е водещ партньор. Той е за 240 000 €. Основна част от разходите ще е за цялостна реставрация, консервация, конструктивно укрепване и експониране на Гърбавия мост в Харманли.
Другият проект е с работно заглавие „Дървото на живота” (The Tree of Live). Тук общината ще е проектен партньор. Ще се реновира изцяло парка „Димана Данева” с 240 000 €.
С други 240 000 €, е предвидено да се кандидатства по трети проект „В природата е истината, в движението е здравето” (Natura Veritas In Motion Sanitas). Предвижда се да се изгради пешеходен маршрут от парк „Димана Данева” по поречието на река Харманлийска до защитена местност Дефилето.
Тополовград е партньор в проект по тази програма по мярка „Предотвратяване и смекчаване последиците от природните и предизвикани от човека бедствия в трансграничен район“ Той е водещ партньор в друго проектно предложение по проектна ос „Устойчив туризъм.“
Община Любимец е водещ партньор в проект с община Люлебургас, Турция, „Повишаване на привлекателността на местни обекти с туристически потенциал чрез подобрена инфраструткура за достъп”
НЧ „Братолюбие – 1884” и областна администрация на Енез, Турция, ще участват в проект „Развитие на туристическите богатства на региона”.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 14, 2018 07:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.