Кои се надяват на Програмата Интеррег за ТГС България – Турция?

Сакар нюз
От Сакар нюз април 14, 2018 07:48

Кои се надяват на Програмата Интеррег за ТГС България – Турция?

Кои общини са кандидатствали по програмата за трансгранично сътрудничество с Турция. „Културни мостове през вековете” е първият проект, по който Община Харманли е водещ партньор. Той е за 240 000 €. Основна част от разходите ще е за цялостна реставрация, консервация, конструктивно укрепване и експониране на Гърбавия мост в Харманли.
Другият проект е с работно заглавие „Дървото на живота” (The Tree of Live). Тук общината ще е проектен партньор. Ще се реновира изцяло парка „Димана Данева” с 240 000 €.
С други 240 000 €, е предвидено да се кандидатства по трети проект „В природата е истината, в движението е здравето” (Natura Veritas In Motion Sanitas). Предвижда се да се изгради пешеходен маршрут от парк „Димана Данева” по поречието на река Харманлийска до защитена местност Дефилето.
Тополовград е партньор в проект по тази програма по мярка „Предотвратяване и смекчаване последиците от природните и предизвикани от човека бедствия в трансграничен район“ Той е водещ партньор в друго проектно предложение по проектна ос „Устойчив туризъм.“
Община Любимец е водещ партньор в проект с община Люлебургас, Турция, „Повишаване на привлекателността на местни обекти с туристически потенциал чрез подобрена инфраструткура за достъп”
НЧ „Братолюбие – 1884” и областна администрация на Енез, Турция, ще участват в проект „Развитие на туристическите богатства на региона”.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 14, 2018 07:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама