Кои са навиците на жени с перфектна кожа?

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 12, 2019 14:57

Кои са навиците на жени с перфектна кожа?

Всяка една жена иска да се радва на красива и сияйна кожа. За съжаление, градският начин на живот значително усложнява грижата за външния ни вид. Постоянното излагане на екологични замърсители, високите нива на стрес и ниското качество на храната, са само част от факторите, които влияят на кожата ни.
Какво е решението? Ако не сте готови да се пренесете в малко родопско село, където въздухът винаги е чист, а спокойствието царува всеки ден, имаме няколко предложения за вас. Това са петте навика на жените с перфектна кожа, които без проблем можете да приложите още днес.

1. Никога не пропускайте вечерното почистване на лицето
В рамките на деня, по лицето попадат редица замърсители – прахови частици и химикали. Смесени с потта и грима, те създават филтър, който полепва по лицето и запушва порите. Това води до дехидратация, омазняване и склонност към пъпки и акне. Жените с перфектна кожа никога не пропускат вечерното почистване, защото знаят, че то премахва „градския“ филтър и позволява на кожата да се регенерира през нощта.

2. Не пипайте лицето излишно
Ръцете са основният преносител на всякакви бактерии и замърсители. Ето защо е важно да се отучим от лошия навик да пипаме лицето си с ръце, когато няма нужда. Контактът между лицето и дланите наслагва всички вредни вещества върху кожата и води до възпалителни процеси. Ако се налага да пипате кожата по лицето, задължително измийте ръцете си предварително.

3. Нанасяйте слънцезащитен крем през цялата година
UV лъчите имат пагубно влияние върху кожата. Те намаляват способността на дермиса да синтезира хиалуронова киселина, а тя е изключително важна. Хиалуроновата киселина подпомага задържането на вода в кожата и възпрепятства възпалителните процеси. Без нея кожата губи блясъка си и е склонна към зачервяване и пигментации.

4. Не пропускайте осемте часа сън
Сънят дава на тялото време за регенерация. Докато спим дермисът има възможността да произведе нови клетки. Така се поддържа добрата еластичност на кожата. При липса на сън страдаме не просто от тъмни кръгове под очите. Цялостната структура на кожата започва да се разпада, когато тялото няма достатъчно време за почивка. Това води до преждевременни признаци на стареене.

5. Погрижете се за кожата отвътре навън
Многобройните кремове и мазила на пазара са необходима, но далеч недостатъчна грижа за кожата, поради твърде повърхностното и краткотрайно действие. Жените с перфектна кожа знаят това, ето защо наблягат на подхранването отвътре навън.

Източник: az-jenata.bg

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 12, 2019 14:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.