Когато светът временно е затворил врати, отворете нови чрез книгите

Ива Вангелова
От Ива Вангелова март 28, 2020 17:07

Когато светът временно е затворил врати, отворете нови чрез книгите

Липсата на време досега винаги ни е била оправдателна причина, за да не четем книги. Е, сега вече имаме! Нека видим колко от нас обаче ще се възползват от него и ще решат да си обогатят общата култура.
За това призовават и десетки сайтове на онлайн книжарници, откакто сме в период на ограничителен режим. Почти всички от тях решиха да зарадват своите потребители или да предизвикат останалите, като пускат най-различни промоции на книги.
Те варират от намаления с 20-30, на някои места достигащи до 50% или предлагащи безплатна доставка до дома ви. „Остани си вкъщи, избери си книга и ние ще ти я доставим до входната врата!“, „Домашен уют, хубава книга и време за теб!“ или „Моментът е идеален да наваксаш с всички онези книги, които винаги си искал да прочетеш!“, са само част от призивите на различни сайтове.
Настъпилите дни са такива, в които е опасно да се прегръщаме, не ни позволяват да се докосваме и е немислимо да се държим за ръце. В такова положение много лесно можем да изгубим разсъдъка си, затова единственото, което ни остава, е да погледнем опасността през очите на добри и качествени истории. Нека запазим най-ценното си, а именно вътрешния си свят. Нека не му позволяваме да спира да се върти, докато външният временно е застинал. Богатото жанрово разнообразие ни подарява най-различни емоции и пътувания – до всяка точка на земното кълбо, до малката вселена на другия, до Космоса.
Съобщения от различни издателства и онлайн книжарниците гласят: „Ние вярваме, че когато светът временно е затворил врати, литературата е продукт от първа необходимост, затова широко отваряме портите на онлайн каталозите си. Нека спасим съзнанието си с добри истории и красиви думи във всички жанрове. Четете смело и безстрашно и се спасете с литература!“
„Прекарайте пълноценно времето си у дома, четейки книги, за да може след края на тази криза да влезем в новия живот още по-обогатени, по-познаващи себе си и по-готови за цялото щастие, което предстои!“, допълват призивите им.
А междувременно читалищните библиотеки по градовете са преустановили работата си с читатели. При повишени мерки за сигурност към настоящия момент може да върнете взетите преди обявената пандемия книги. Служителите от библиотеката ще информират, когато стане възможно да се взимат книги за прочит вкъщи.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова март 28, 2020 17:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама