Когато Слънцето и Луната преминават през домовете на хороскопа… време е за?

Радка Димитрова
От Радка Димитрова февруари 16, 2017 17:17

Когато Слънцето и Луната преминават през домовете на хороскопа… време е за?

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 6/37, 10-16 февруари 2017

Свързани публикации

За любителите на астрологията и амбицирани да разкрият нейните тайни е следващия материал. В него се отчита ежегодното движение на Слънцето и ежемесечното на Луната през дванадесетте дома на личния хороскоп.

И двете Светила създават предпоставки за определени събития.

Започва се от Асцендента/който се определя от часа и минутата на раждане/. Например жена родена на 5.01.1990 година ще има Асцендент 18 градуса Телец. Изчислява се този градус на кой ден от движението на Слънцето през знака съответства/в случая от 21 април до 21 май/, като 1 градус е 21 април, 2 градус-22 април и т.н, в случая е 8 май. На тази дата Слънцето ще премине през Асцендента й. След което се изчислява колко градуса е първи дом- ако върха на 2 дом например е 25 градуса Близнаци 14 юни, т.е от 8 май до 14 юни Слънцето преминава през първи дом на нейния хороскоп. По аналогичен начин се изчислява и за останалите домове, като някои от тях ще бъдат по-големи , а други по- малки, не всички са равни на 30 градуса. И ето конкретното влияние.
Транзитът/движението/ на Слънцето пред първи дом поставя акцент върху индивидуалността на човека. Той сякаш бива забелязван повече от обикновеното, самият е по-активен и като цяло е благоприятен период за изява.
Преминаването на Светилото през 2 дом е време за инвестиции, оборудване, зареждане на стоки. Може да се появят нови доходи или нови източници на такива. Покупките са целесъобразни. Също добър за лекуване период, тъй като има силна връзка с метаболизма, строежа на клетките и динамиката на вътрешно ниво. Диети и гладуване не са препоръчителни, тъй като 2 дом е енергетиката, потенциала на тялото.
През 3 дом настъпва интелектуален пик. Подходящо време за шофьорски курс или за усвояване на умения за работа с техника. Постиженията са в интелектуалната сфера, благоприятен период за учене, за натрупване на знания, комуникацията е ползотворна, обогатява се ума. По-чести стават контактите с хората от близкото обкръжение-съседи, братя и сестри, братовчеди, съученици. Това е най-подходящия период за кратки пътувания/в рамките на страната/.
Преминаването на Слънцето през 4 дом променя фокуса. Акцентът е върху дейности, свързани с дома. Човек е по-склонен да се затваря в себе си, да се изолира и да проявява по-слаба социална активност.

Подходящо време за финализиране на нещо, но не и за ново начало.

Удачни са ремонти, земеделски дейности, инвестиции в недвижими имоти. Понижава се енергетиката, поради което човек трябва да си почива и да пребивава повече време в дома си, а не да се ангажира с обществени или социални дейности.
В 5 дом има рязко увеличаване на енергията. Време за любов, за приятно оползотворяване на свободното време, за печелене на пари, за добри случайности и възможности, за радост от живота. Подходящо време за планиране на годишната почивка, за покупки и инвестиции.
Преминаването на Слънцето през 6 дом е период на рязко спадане на физическата енергия. Едно от значенията на 6 дом е здравето, така че тук има вероятност от боледуване или боледуване, което изисква лечение. Препоръчителни са грижи за тялото, процедури за подобряване на здравето. Време за внасяне на ред и порядък в делата и много подходящ период да се направи планиране на годишните ангажименти/или поне за следващите 6 месеца/.
Транзитът на Слънцето през 7 дом води до неустойчива активност на енергията. Тъй като това е първият от социалните /над хоризонта / домове се активизират контактите и пребиваването в обществото. Период от време, в което другите също ще изпитват нужда от Вас, ще Ви търсят. Удачни са всякакви сътрудничества, партньорства, коопериране.
Слънцето през 8 дом поставя акцент върху дейности, свързани с притежанията и ресурсите на другите хора- завещания, кредити, големи продажби. Най-подходящото време за инвестиции, както и за откриване на влог. Това обаче е най-критичния период от годината /за Вас/ от гледна точка на някакви злополуки, конфликти и всякакви събития с отрицателен характер. Най-опасното време за операции. Едно от значенията на 8 дом е, че е дом на риска – възможни са премеждия, боледуване, маниакални състояния.

Подходящ период за личен самоанализ и трансформация, за техники и практики, които съхраняват енергията. Преминаването на Слънцето през 9 дом е по-ведро и оптимистично. Благоприятно време за взаимоотношения с юридически инстанции, със закона, за начало на висше образование. Съдебните дела приключват във Ваша полза. Разширява се съзнанието.

Много успешни са и пътуванията в чужбина.

Преминаването на Слънцето през най-високата точка в хороскопа 10 дом бележи максимална обществена активност, успехи в кариерата, апогей в делата. Самият човек също оказва позитивно влияние на другите. Време е за професионално признание , успехи и слава.
В 11 дом преминаването на Слънцето ни насърчава да отделим време за приятели- настоящи или да активизираме стари връзки, повече да общуваме, да създаваме нови запознанства и контакти. След добре свършената работа по 10 дом да отдъхнем и отделим повече време за релакс.
И преминаването на Слънцето през последния 12 дом завършва цикъла. Както в края на всяка една календарна година последните дни са за равносметка и почивка, така и тук това е период за анализ на постигнатото, за вътрешно развитие, за изолация и самонаблюдение, за духовно усъвършенстване.
При транзитите на Луната преминаването през 12 знака е не 1 година, а 1 лунен месец, в рамките на който тя прави един цикъл от Асцендента до 12 дом. Престоява от около ден и половина, два или повече в зависимост от големината на дома в наталната карта. Влиянието й е по-мимолетно, моментно, променящо се, но пък ежедневно. Какво е влиянието й през домовете на хороскопа?:
В 1 дом преминаването на Луната може да Ви изненада с неочаквана среща с Ваш познат. Човек е по-емоционален, по-дръзко заявява и отстоява себе си и желанията си, предимно негативните. Подходящо време е за промяна във външния вид-прическа, визия- ще се приеме добре от околните, за покупки на дрехи. Както и за всякакви грижи за физическото тяло.
Транзитът на Луната през втори дом е време за спорт, за удовлетворяване на физически потребности, но умерено, за процедури свързани с укрепването на енергетиката, но не и за шопинг-човек е прекалено емоционален.

Преминаването на Луната през 3 дом благоприятства ученето,обмена на информация – тя се възприема лесно, общуването е ползотворно, а кратките пътувания са впечатляващи и приятни.
В 4 дом Луната е като у дома си /4 дом е под знака на Рака, а Луната е неин управител/. Какво прави човек у дома си? Отпочива, общува с близките, семейството, извършва дейности по дома. Дни на повишена интровертност, но и мнителност, несигурност, предпазливост.
Движението през 5 дом на личния хороскоп повишава увереността в себе си, създава творческа нагласа, а усещането е за свобода, волност и липса на задръжки. Настъпило е времето за любими занимания.
Луната в 6 дом ни напомня, че е уязвимо здравето през тези дни. В отношенията към другите-колеги, подчинени безкористната грижа за тях, извършването на услуга без да очакваме ответното е адекватното поведение.

Добро време за начало на диета, соколечение.

Когато Луната се движи през 7 дом може да се окажете в приятна компания, да изразявате желанията си, да осъзнаете нещо в резултат на взаимодействието Ви с другите, но и да дадете превес на емоциите.
В 8 дом е благоприятен период за по-лични взаимоотношения и добри финансови възможности, за масаж.
В 9 дом нараства оптимизма, творческия подход, свободолюбието. Подходящо време за усвояване на по-абстрактни знания.
В 10 дом се оказвате в среда с много хора, сред които се чувствате добре, благоприятен период за кариерата, за планиране и изготвяне на стратегия.
В 11 дом е време за активен социален живот, за срещи с приятели, за формулиране на цели, проекти и бъдещи перспективи.
И финализиращият 12 дом е благоприятно време за масаж, себепознание, изолация от света. До прекрачването на Асцендента където отново ставаме част от света и цикъла се повтаря.
Към тези влияния се наслагват и всички останали фактори в хороскопа.

Добра седмица и сполука в делата!

Радка Димитрова
От Радка Димитрова февруари 16, 2017 17:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама