Кочът от борбите в Свирково отиде у Георги Ванчев от с. Родопи

Милена Митева
От Милена Митева ноември 29, 2016 08:30

Кочът от борбите в Свирково отиде у Георги Ванчев от с. Родопи

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 27/ 25 ноември -1 декември 2016 година

Свързани публикации

Тежкия 100 – килограмов черногорския коч на борбите в село Свирково бе спечелен от Георги Ванчев. Той е от село Родопи и е национален състезател. Наградата си спортната фигура заслужи, след като на финала за десет минути се справи със съперника си Васил Христов от Любимец.
Борецът не успя да вдигне наградата си на рамене и се наложи да му помогнат. Тя му бе връчена от Росен Бонев, президент и треньор на клуб „Вълко Костов“, Симеоновград. Трети в абсолютната категория над 75 килограма стана Николай Митев от Гълъбово.
В категорията до 75 килограма първи бе Мирослав Христов от НСА. Той получи наградата си от Светлана Стоева, председател на общинския съвет в Симеоновград. След него се класира Ге-орги Димитров от Хасково, който е със симеоновградски корен и също е състезател в НСА.
Третото място бе за Ильо Илев от Гълъбово. В категорията за кадети 62 кг отличието бе за Делчо Нейчев от Свирково. Денис Динев от Гълъбово и Никола Нейчев от Димитровград се наредиха на второ и трето място.
При кадетките бяха събрани трите най-добри боркини на България: Петя Делчева – втора в света, Димитринка Сергеева, втора на Балканите, и Сивия Митева, която е републиканска шампионка. Срещите между тях бяха оспорвани, а първото място заслужи Петя Делчева. След нея останаха Силвия Митева и Димитринка Сергеева. Най-интересни за зрителите бяха срещите с децата от селото, които тренират в клуба на Симеоновград. Вниманието на публиката бе привлечено в борбата на Петър Митев срещу Тереза Минчева. Двадесет и четири килограмовия Адриан Илчев не успя да вземе участие в игрите, тъй като не среща съперник с неговите килограми.
В специална категория Весела Бръмчева от село Остър камък се бори с три момчета. Тя ги надви и заслужи аплодисменти и отличието.
„Борби в селото е имало и пак ще има“, обеща на всички организаторът, президентът и треньора на клуба „Вълко Костов“ Росен Бонев.

Преди началото на борбите по предложение на Росен Бонев бе почетена паметта на спортни легенди в борба, които не са между живите: Вълко Костов, Еньо Вълчев, Димитър Нончев, Димитър Недялков, Ванко Дяков, Георги Недев, Георги Христов, Иван Паунов, Митьо Джамбаза, Васил Сидеров и Георги Сидеров.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 29, 2016 08:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама