Кметът на Тополовград поздрави възрастните хора за празника им

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 7, 2017 11:10

Кметът на Тополовград поздрави  възрастните хора за празника им

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 38/69 6-12 октомври 2017

Свързани публикации

Кметът на общината Божин Божинов посети празника на тополовградският пенсионерски клуб „Топола“, организиран по повод Международния ден на възрастните хора – 1 октомври.
Присъстващите го посрещнаха радушно, с ръкопляскания и приятелски прегръдки. Градоначалникът пристигна с цветя и подаръци, ръкува се с всички и отправи празничен поздрав. В словото си той изрази своята благодарност и признание към хората, от които по-младите черпят житейски опит и мъдрост и ги увери, че общината е съпричастна към проблемите им, които най-често зависят от държавните институции. „В дни като този ни е нужна Вашата прошка. Забързани в своите делнични грижи, в трудното време, в което живеем, не винаги правим всичко за вас. С възможностите, които има общината, се стараем да облекчим живота на най-нуждаещите се. Ще продължаваме да търсим възможности за подобряване на Вашето ежедневие“ – увери кметът.
Членовете на пенсионерската организация се събраха в местно заведение, за да отбележат празника, да се повеселят заедно. Те не пропуснаха възможността от срещата, за да се поставят въпроси и искания. Към кмета бе отправена молба да се направи Дом за стари хора, което е голяма необходимост, поради това, че в общината има много възрастни, които са сами и няма кой да полага грижи за тях. „Знаем за тази необходимост и няма да пропуснем възможността да кандидатстваме по проект, ако се разкрият такива мерки“, отговори Божинов. Сърдечна благодарност към кмета отправи Керанка Кукучева – председател на клуба.
Празникът продължи с наздравици и веселие.
Международният ден на възрастните хора отбелязаха и в по-големите села на общината. Кметът на с. Радовец Христина Маврева се обърна към възрастните хора от селото: „Честит 1-ви октомври-ден на възрастните хора! Всичко бих дала това понятие „ВЪЗРАСТЕН“ да има по-друг смисъл от стар, забравен и самотен, а да означава мъдър,опитен, спокоен, почитан и уважаван, човек, който винаги има разумен отговор на всеки въпрос! Мили хора, бъдете здрави, радвайте се на живота, търсете помощта ни и продължавайте да ни учите как по-малко да се мразим!”

Срещи и поздравления имаше в пенсионерските клубове и в Харманли и Ивайловград

По повод Международния ден на възрастните хора – 1 октомври, кметът на община Ивайловград – Диана Овчарова, организира среща с председателите на пенсионерските клубове от общината, на която им връчи годишните субсидии за 2017 година.
„Бих искала да пожелая крепко здраве, дълголетие и оптимизъм! Бъдете все така светъл пример за своите наследници, като със своите съвети им помагате да се справят с трудностите на ежедневието си! Защото опитът и житейската мъдрост във вашите очи не могат да бъдат заместени с нищо друго!“ С тези думи Диана Овчарова поздрави всички присъстващи.
Кметът на община Харманли Мария Киркова поздрави своите съграждани, преминали в златната възраст, като изпрати поздравителни адреси до членовете на всички пенсионерски клубове.
„Прекланям се пред мъдростта на годините, оценям силата на опита, възхищавам се пред силния ви дух. Продължавайте все така умело да предавате на нас, вашите наследници, вярата в доброто, силата на добродетелите и вековните традиции“, се казва в нейното поздравление.
Тържествено бе настроението в повечето от клубовете на пенсионера, където хората от града отбелязаха празника. Почерпка бе осигурена и от Община Харманли.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 7, 2017 11:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама