Кметът на Свиленград бе отличен с юбилеен плакет

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 3, 2018 19:40

Кметът на Свиленград бе отличен с юбилеен плакет

С юбилеен плакет бе отличен кметът на Свиленград Георги Манолов по повод 60 години от създаването на Българската федерация по хандбал и началото на организирания хандбал в България. Президентът на федерацията Росица Бакърджиева – Колева награди градоначалника с „благодарност за подкрепата към българския хандбал”.
Хандбален клуб „Свиленград” бе създаден преди четири години по идея и с подкрепата на кмета. Да кратко привлече много деца и младежи и вече има три отбора – един женски и два детско – юношески. Подходящи условия за развитието на този спорт са осигурени новата спортна зала в града. С добри треньори и много труд клубът се наложи бързо в редица състезания на републиканско ниво.

„Свиленград” е единственият български женски хандбален клуб, който в последните няколко години имаше възможност да участва в международен турнир.
През 2018 г. женският отбор се окичи с най-високото национално отличие – шампион на България. С модерната си спортна база Свиленград е домакинствал на редица състезания от календара на федерацията.

Снимка: ОбА- Свиленград

Калина Райкова

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 3, 2018 19:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.