Кметът на общината Божин Божинов посети хората с увреждания

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 28, 2016 11:53

Кметът на общината Божин Божинов посети хората с увреждания

Кметът на община Тополовград Божин Божинов лично посети хората с увреждания. Те отбелязаха Денят на инвалида на 16, вместо на 3 декември, като се съобразиха с поредния осми конгрес на Съюза на инвалидите. Кметът пристигна с цветя за дамите и лично се спря пред всеки от присъстващите. „С искрено съчувствие и отговорност се обръщам към вас по повод Световния ден на инвалидите. Съчувствие за това, че сте принудени да се борите с нелеката си съдба и отговорност за това, че община Тополовград и цялата ни общественост сме длъжни да ви даваме подкрепата, от която се нуждаете, за да живеете пълноценен и смислен живот, като всички нас. Радостни сме, че сред вас има хора, с които се гордеем, хора, които доказват таланта и уменията си, въпреки наложените от съдбата препятствия“ каза Божинов. „Уверявам Ви, че знаем колко е различно Вашето ежедневие и ние ще правим всичко възможно, за да Ви осигуряваме по-добро качество на живот“- допълни градоначалникът. Той пожела на хората в неравностойно положение по-добро здраве, повече вяра и сили, надежда и кураж и весели празници.
Председателят на организацията на инвалидите Милушка Павлова благодари на кмета за вниманието и грижите, които той и общината полагат за хората с увреждания и изрази надежда, че това ще е така и в бъдеще. Благодарност към него от името на всички отправи и Кръстьо Христозов. Други поставиха въпроси, на които господин Божинов отговори и даде дума да направи възможното.
Хората от организацията поздрави и Христина Атанасова от Ямбол – регионален координатор, която е била делегат на осмия конгрес на инвалидите. Тя разясни взетите решения на форума.
„В тополовградската организация на инвалидите членуват 58 души от града и селищата на общината. Прави впечатление,че през последните години в нея идват все по-млади хора“ – сподели председателят Милушка Павлова. Тя изрази удовлетворение от съвместната работа с общината и лично с кмета Божинов за улесняване живота на хората с увреждания. Направени са подобрения в Клуба на организацията, осигурени са пет места за паркиране за инвалидите, организират се екскурзии със съдействието на общината, която им осигурява транспорт, отликва се на проблемите своевревенно. Хората с увреждания очакват още придобивки чрез европейските проекти. Председателката сподели и това, че частните фирми обръщат недостатъчно внимание на изискванията да имат рампи и парапети за улесняване на инвалидите. Такива липсват почти пред всички магазини.

Препечатано от сайта на община
Тополовград

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 28, 2016 11:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.