Кметът на общината Божин Божинов посети хората с увреждания

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 28, 2016 11:53

Кметът на община Тополовград Божин Божинов лично посети хората с увреждания. Те отбелязаха Денят на инвалида на 16, вместо на 3 декември, като се съобразиха с поредния осми конгрес на Съюза на инвалидите. Кметът пристигна с цветя за дамите и лично се спря пред всеки от присъстващите. „С искрено съчувствие и отговорност се обръщам към вас по повод Световния ден на инвалидите. Съчувствие за това, че сте принудени да се борите с нелеката си съдба и отговорност за това, че община Тополовград и цялата ни общественост сме длъжни да ви даваме подкрепата, от която се нуждаете, за да живеете пълноценен и смислен живот, като всички нас. Радостни сме, че сред вас има хора, с които се гордеем, хора, които доказват таланта и уменията си, въпреки наложените от съдбата препятствия“ каза Божинов. „Уверявам Ви, че знаем колко е различно Вашето ежедневие и ние ще правим всичко възможно, за да Ви осигуряваме по-добро качество на живот“- допълни градоначалникът. Той пожела на хората в неравностойно положение по-добро здраве, повече вяра и сили, надежда и кураж и весели празници.
Председателят на организацията на инвалидите Милушка Павлова благодари на кмета за вниманието и грижите, които той и общината полагат за хората с увреждания и изрази надежда, че това ще е така и в бъдеще. Благодарност към него от името на всички отправи и Кръстьо Христозов. Други поставиха въпроси, на които господин Божинов отговори и даде дума да направи възможното.
Хората от организацията поздрави и Христина Атанасова от Ямбол – регионален координатор, която е била делегат на осмия конгрес на инвалидите. Тя разясни взетите решения на форума.
„В тополовградската организация на инвалидите членуват 58 души от града и селищата на общината. Прави впечатление,че през последните години в нея идват все по-млади хора“ – сподели председателят Милушка Павлова. Тя изрази удовлетворение от съвместната работа с общината и лично с кмета Божинов за улесняване живота на хората с увреждания. Направени са подобрения в Клуба на организацията, осигурени са пет места за паркиране за инвалидите, организират се екскурзии със съдействието на общината, която им осигурява транспорт, отликва се на проблемите своевревенно. Хората с увреждания очакват още придобивки чрез европейските проекти. Председателката сподели и това, че частните фирми обръщат недостатъчно внимание на изискванията да имат рампи и парапети за улесняване на инвалидите. Такива липсват почти пред всички магазини.

Препечатано от сайта на община
Тополовград

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 28, 2016 11:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама