Кметът на Любимец получи почетен знак от Клуб на летците „Капитан Димитър Списаревски“

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юни 11, 2017 07:58

Кметът на Любимец получи почетен знак от  Клуб на летците „Капитан Димитър Списаревски“

Бронзова статуетка с надпис „На Общинска администрация Любимец с дълбока благодарност!“ получи кметът Анастас Анастасов.
Почетният знак му бе връчен от Момчил Кючуков по повод съдействието и организацията на общината при изграждането и откриване на възпоменателен мемориал, изграден в чест на трима летци – герои майор Николай Бошнаков, капитан Руси Русев и поручик Йордан Йорданов. Господин Кючуков е един от наследниците на героите и представител на Клуб на летците „Капитан Димитър Списаревски“, който бе основен инициатор и организатор за откриването на паметника. При връчването на статуетката той още веднъж изрази своята благодарност за проявеното уважение към паметта на летците, защото чрез този паметник, след толкова години, душите им са намерили покой.
Мемориалът бе открит на 12 октомври 2016 г. Той се намира в местността Голямата чешма, с. Георги Добрево, община Любимец, близо до АМ „Марица.
Паметникът е издигнат в чест на тримата пилоти, изпълнили воинския си дълг да бранят своя народ и родина от вражеските бомбардировки над България през Втората световна война.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юни 11, 2017 07:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама