Кметът на Димитровград подписа трудови договори на шестима младежи

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 6, 2015 09:30

Кметът на Димитровград подписа трудови договори на шестима младежи

Акценти

  • Младежите ще бъдат разпределени в няколко дирекции

Свързани публикации

Трудовите договори на шест младежи с висше образование, но без професионален опит, връчи днес кметът на общината Иво Димов. В администрацията на Община Димитровград те започнаха работа от вчера, 5 януари. Наемането им става по програма „Старт в кариерата”.

Младежите ще бъдат разпределени в няколко дирекции – „Правно-нормативно и административно обслужване“, „Административни дейности“, „Финансово-счетоводни дейности“ и „Общинска собственост, стопанска дейност, сигурност и отбранително-мобилизационна подготовка“.

Програмата дава възможност на висшисти до 29-годишна възраст да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност в рамките на 9 месеца. Осигурява им се месечно възнаграждение в размер на 400 лева, както и изплащане на социални и здравни осигуровки, допълнителни възнаграждения по Кодекса на труда, годишен платен отпуск и отпуск поради заболяване за сметка на работодателя.

Общо 8 бяха одобрените работни места по Програма „Старт в кариерата”, Процедура 2014 г., за Община Димитровград. За 2 от местата не се явиха кандидати. 

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 6, 2015 09:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама