Кметът иска да раздава сам язовирите, отказаха му

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 15, 2007 05:31

Акценти

  • Вестник "Сакарско ехо", 13-26 юли 2007 г.

Свързани публикации

Над 220 язовира, актувани като общинска собственост, има на териотрията на община Тополовград. От тях 64 са отдадени под наем след решение на ОбС от миналата година, последвало докладната на специалната временна комисия, ръководена от общинския съветник Ст. Тонев, направила обстоен преглед на язовирите в общината.
Кметът на общината обаче е написал нови пълномощия с докладна записка пред ОбС да обявява на търг язовира и микроязовира с актове за общинска собственост, невключени с горепосочения списък.
Срещу това искане обаче се обявяват повечето общински съветници, като Ст. Тонев заявява, че не вижда никаква пречка кметът на общината да оттегли докладната си и да внесе нова с броя и поименния списък на допълнителните язовири за отдаване под наем. П. Пашов направи точно това – оттегли записката си.
Съветничката К. Спирова допълни, че във връзка с промените в Закона за концесиите и Общинската наредба за тях, трябва да се предприемат действия за отдаване на концесия. Ст. Тонев каза още, че е очаквал от кмета информация за друго, а именно – разрешаване на случая със Синаповския язовир, най-апетитния и най-доходоносен воден обект в общината, където от 8-9 години е заплетен истински юридически казус.
Кметът Пашов отговори, че вече е предприел мерки за това, да бъде прекратен договорът и общината да си прибере парите от наема.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 15, 2007 05:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.