Кмет препоръча солени глоби за нерегламентирани сметища

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 13, 2020 15:19

Кмет препоръча солени глоби  за нерегламентирани сметища

„Предприемаме строги мерки срещу нерегламентираните сметища и това трябва ясно да се разбере и от кметовете по места. Не бива Общината да плаща солидни глоби, заради слаб контрол. Кметовете са с правомощие да налагат санкции на нарушителите и е крайно време да се възползват от това свое право.“ Това каза кметът на община Тополовград Божин Божинов. Поводът за думите му е непрекъснатата поява на все повече нерегламентирани сметища както в покрайнините на Тополовград, така и във всички населени места от общината.
Други, не маловажна причини за притесненията на кмета, са и многобройните предупредителни актове, съставяни за тези сметища на общината от РИОСВ и други контролни органи, които налагат глоби. Засега общината е глобена с 2 000 лв. за сметището в края на Тополовград, вляво от пътя за Харманли. От Общината очакват да им бъдат съставени и други глоби.
От ОбА непрекъснато полагат усилия за ликвиОдирането на тези сметища, но без особен ефект. Те се появяват отново и отново, както и други новообразувани. От общинското ръководство се обръщат към всички жители на общината за съпричастие по този актуален проблем, който засяга всички, и призовават: „Нека не търпим хора, които ни пречат да живеем в по-чиста среда!“
Сигнали за нарушения могат да се подават на тел.: 0470 5 32 35 /дежурен общински съвет за сигурност/.

Ще изграждат 4 депа за строителни отпадъци
Ръководството на община Тополовград усилено роботи върху идеята за създаване на депа за изхвърляне на строителни отпадъци край общинския център. Определен е терен за четири депа в северната частта на града – извън регулацията, вляво от пътя за Стара Загора. За да се реализира тази идея, предстои да се извършат много регулационни, съгласувателни и разрешителни дейности, докато дойде време за пряката реализация. От ОбА са твърдо решени да се справят с реализацията на тази идея, за да може поне отпадъци от всякакви строителни и ремонтни дейности да бъдат прибирани и съхранявани регламентирано.
Проблемът с отпадъците винаги е бил голяма грижа за общинските ръководства през различните години досега. След закриване обаче на сметището преди няколко години, той стана още по-голям и това е една от причините за толкова много възникващи нерегламентираните сметища в общината.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 13, 2020 15:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.