Кмет препоръча солени глоби за нерегламентирани сметища

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 13, 2020 15:19

Кмет препоръча солени глоби  за нерегламентирани сметища

„Предприемаме строги мерки срещу нерегламентираните сметища и това трябва ясно да се разбере и от кметовете по места. Не бива Общината да плаща солидни глоби, заради слаб контрол. Кметовете са с правомощие да налагат санкции на нарушителите и е крайно време да се възползват от това свое право.“ Това каза кметът на община Тополовград Божин Божинов. Поводът за думите му е непрекъснатата поява на все повече нерегламентирани сметища както в покрайнините на Тополовград, така и във всички населени места от общината.
Други, не маловажна причини за притесненията на кмета, са и многобройните предупредителни актове, съставяни за тези сметища на общината от РИОСВ и други контролни органи, които налагат глоби. Засега общината е глобена с 2 000 лв. за сметището в края на Тополовград, вляво от пътя за Харманли. От Общината очакват да им бъдат съставени и други глоби.
От ОбА непрекъснато полагат усилия за ликвиОдирането на тези сметища, но без особен ефект. Те се появяват отново и отново, както и други новообразувани. От общинското ръководство се обръщат към всички жители на общината за съпричастие по този актуален проблем, който засяга всички, и призовават: „Нека не търпим хора, които ни пречат да живеем в по-чиста среда!“
Сигнали за нарушения могат да се подават на тел.: 0470 5 32 35 /дежурен общински съвет за сигурност/.

Ще изграждат 4 депа за строителни отпадъци
Ръководството на община Тополовград усилено роботи върху идеята за създаване на депа за изхвърляне на строителни отпадъци край общинския център. Определен е терен за четири депа в северната частта на града – извън регулацията, вляво от пътя за Стара Загора. За да се реализира тази идея, предстои да се извършат много регулационни, съгласувателни и разрешителни дейности, докато дойде време за пряката реализация. От ОбА са твърдо решени да се справят с реализацията на тази идея, за да може поне отпадъци от всякакви строителни и ремонтни дейности да бъдат прибирани и съхранявани регламентирано.
Проблемът с отпадъците винаги е бил голяма грижа за общинските ръководства през различните години досега. След закриване обаче на сметището преди няколко години, той стана още по-голям и това е една от причините за толкова много възникващи нерегламентираните сметища в общината.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 13, 2020 15:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама